Skip to Content
100 straten in district Antwerpen namen deel aan Lenteklaar

100 straten in district Antwerpen namen deel aan Lenteklaar

25 maart 2024

Dit weekend namen in district Antwerpen inwoners van 100 straten deel aan Lenteklaar. Tijdens Lenteklaar maken bewoners samen met hun buren de straat groener en properder. District Antwerpen ondersteunde de deelnemers met een toelage en een doos vol hapjes.

Lenteklaar brengt buren samen

Meer dan 100 straten uit district Antwerpen deden op 22, 23 of 24 maart mee aan Lenteklaar. De deelnemers van deze straten kregen een foodbox met lekkere snacks van district Antwerpen bovenop hun budget voor potgrond, plantjes en een hapje en een drankje.

Bewoners poetsten stoepen, boomvakken en bloembakken, daarna werden nieuwe plantjes gezet en in de meeste straten werd afgesloten met een burendrink om al een eerste keer te genieten van de opgefriste en fleurige straat.

Femke Meeusen, districtsschepen voor wijkwerking: “Het is fijn om te zien dat we jaar na jaar meer deelnemers hebben aan Lenteklaar. Vorig jaar deden 70 straten mee, nu al 100. Het is ook een mooi moment om je straat op te fleuren en je buren beter te leren kennen.

Herfstklaar in het najaar

In het weekend van 11 november vindt Herfstklaar opnieuw plaats. Inschrijven kan vanaf eind augustus tot 21 september.

Meer info

www.beleefjebuurt.be

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen