Skip to Content
34 straten uit district Antwerpen maakten hun buurt Herfstklaar

34 straten uit district Antwerpen maakten hun buurt Herfstklaar

Tijdens de eerste editie van Herfstklaar zorgden buren samen voor een propere straat met opgefriste geveltuintjes, boomvakken en bloembakken.

Op 11, 12 en 13 november konden bewoners van district Antwerpen deelnemen aan Herfstklaar. Een moment om samen met de buren de straat te verfraaien. Via het district kregen ze een ondersteuning en soep voor alle deelnemers.

"De eerste editie van Herftsklaar was alvast een succes, zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor wijkwerking. "Meer dan 30 straten uit ons district namen deel aan dit nieuwe concept dat we vanaf nu in de lente en de herfst aanbieden. Bewoners werken samen aan een aangenamere straat en kunnen de dag afsluiten met een feestje."

Lenteklaar in maart

Vanaf 1 december kunnen bewoners inschrijven voor Lenteklaar. De voorjaarseditie zal plaatsvinden op 25 en 26 maart 2023. Bewoners kunnen dan een financiële ondersteuning aanvragen om plantjes aan te kopen en een straatfeestje te organiseren.

Meer info vinden bewoners vanaf 1 december op www.districtantwerpen.be en www.beleefjebuurt.be

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen