70 straten in district Antwerpen namen deel aan Lenteklaar

27 maart 2023

Dit weekend namen in district Antwerpen inwoners van 70 straten deel aan Lenteklaar. Tijdens Lenteklaar maken bewoners samen met hun buren de straat groener en properder. Van de Luchtbal tot op het Kiel en Linkeroever gingen bewoners aan de slag. District Antwerpen ondersteunde de deelnemers met een toelage en soep.

Lenteklaar brengt buren samen

De buren uit de Rodestraat in het historisch centrum maakten samen de wandelgang naar het Begijnhof proper. Iets verderop, bij Habbekrats, namen jongeren de boomvakken en bloembakken in de Willem Lepelstraat onder handen. Zo dragen de jongeren mee zorg voor de wijk. ​

Op het Kiel maakten de buren van buurtcomité "Schijfwerpers ​ Atleten in Stijgbeugels" uit de Schijfwerpersstraat, Stijgbeugelstraat en Atletenstraat, nieuwe bloembakken en kuisten de boomvakken op. Zo zetten ze het werk van Herfstklaar 2022 verder en vergroenden samen hun straten terwijl de kinderen speelden in de autovrije straat.

In de Vlaamsekunstlaan in de Tentoonstellingswijk werd niet alleen gepoetst en geplant. De buren organiseerden ook een brainstorm over hoe de buurt nog gezelliger kan worden gemaakt, met boomvakken, burenbanken of regentonnen. In het noorden van district Antwerpen, in de wijk Luchtbal, werden de ouderen van de Dublinstraat mee betrokken. Bij dienstencentrum Santiago hebben de senioren verschillende bloembakken lenteklaar gemaakt. Verder zijn er vaste planten aangekocht en verplant wat voor meer groen zorgt. Als afsluiter werd samen ontbeten.

​Het Multatuliplein op Linkeroever kreeg opgefriste voortuintjes en stoepen. Ook de speeltuin op het pleintje, groene hoekjes en het wegje richting de Emile Verhaerenlaan werden proper gemaakt door de buurtbewoners.

Femke Meeusen, districtsschepen voor wijkwerking: “Lenteklaar is een ideale gelegenheid om je straat op te fleuren en je buren te leren kennen. Het is fijn om te merken dat bewoners van maar liefst 70 straten verspreid over heel ons district daar dit voorjaar aan mee doen.

Zowat overal werd afgesloten met een gezellige picknick of burendrink. District Antwerpen trakteerde met soep en gaf een financiële ondersteuning.

Herfstklaar in het najaar

In het weekend van 11 november vindt Herfstklaar opnieuw plaats. Inschrijven kan vanaf eind augustus tot 21 september.

 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen