Allereerste editie Beweegdag 55+ mikt op beweging en ontmoeting

Allereerste editie Beweegdag 55+ mikt op beweging en ontmoeting

12/9/2023

District Antwerpen lanceert de allereerste editie van een beweegdag voor 55-plussers. Op zaterdag 7 oktober kunnen alle 55-plussers samen bewegen op 3 sfeervolle locaties in het district. Ze volgen er onder professionele begeleiding gratis initiaties minigolf, stoelyoga, zelfverdediging, boogschieten en dansen. Inschrijven kan vanaf nu. ​

Beweegdag 55+ gaat door op 3 makkelijk bereikbare locaties in het district: Harmoniepark, Schengenplein (Eilandje) en Minigolf Beatrijs (Linkeroever). Op elke locatie gaan er doorheen de dag 4 verschillende sportinitiaties door; telkens om 10, 12, 14 en 16 uur. Elke les duurt een uurtje. Deelnemers schrijven zich vooraf in en kiezen uit één of meerdere activiteiten.

Charlie Van Leuffel ​ (districtsschepen voor sport) blikt vooruit: “Op sporten en bewegen staat geen leeftijdsgrens. Met deze beweegdag willen we onze 55-plussers de kans geven om samen nieuwe sporten te ontdekken in een gemoedelijke sfeer."
Tom Van den Borne (districtsschepen voor senioren) vult aan: "We voorzien een uitgebreid aanbod. Iedereen kan een eigen programma op maat samenstellen. Het belooft een dag vol beweging en gezelligheid te worden. En je voelt je na afloop gegarandeerd fit en fantastisch.”

Meer info en inschrijven kan via www.districtantwerpen.be/beweegdag

Divers sportprogramma

  • Dansen: Leer de chacha en Engelse wals van Davy Brocatus.
  • Minigolf: Speel minigolf op de artistieke banen van Minigolf Beatrijs of de banen in Antwerps thema in het Harmoniepark. Het Schengenplein krijgt een urban golfbaan.
  • Stoelyoga: Leer basis yogahoudingen die makkelijk uit te voeren zijn op een stoel of vanuit een rolstoel. Stoelyoga is een laagdrempelige yogavorm die voor iedereen toegankelijk is; ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie
  • Zelfverdediging: Leer jezelf verdedigen in allerlei verschillende situaties. Thema's zoals veiligheid op straat en diefstalpreventie komen aan bod.
  • Boogschieten: Ga met pijl en boog recht op de roos af. Focus en houding maken dit een echte uitdaging voor lichaam en geest.
  • Wandelen: Ga op pad met de verschillende wandelroutes van de Hitta-beweegapp. Wandel langs allerlei checkpoints en ontdek de mooiste plekjes van het district. Elke route geeft de afstand en toegankelijkheid weer.
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen