Bal van de Bevrijding met Big Band op de Groenplaats

30/8/2023

Op vrijdag 1 september viert district Antwerpen naar jaarlijkse gewoonte de bevrijding van WO II met een gratis volksfeest op de Groenplaats. Iedereen is welkom om mee te vieren, dansen en zingen. Feest mee in de stijl van de jaren '40 met een heuse Bigband en heel wat randanimatie.

"Het Bal van de Bevrijding is een gratis feest waar jong en oud naar hartenlust kunnen dansen, feesten en genieten op de muziek en in de sfeer van toen. De mix van dansinitiaties en jaren '40 muziek, met dit jaar ook een echte Big Band, maken het tot een feest voor iedereen", zegt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden.

Om 18 uur opent presentator Dimitri Vantomme het bal en start alle randanimatie. Aansluitend speelt Jazz Band Radio Tour, een bende jonge jazzvirtuozen. Tijdens de dansinitiaties krijgen aanwezigen de kans om enkele stijlvolle danspasjes onder de knie te krijgen in verschillende dansstijlen zoals swing, lindy hop en jive.

Met maar liefst 20 muzikanten van de Big Band Ekeren Brasschaat op het podium zal het een groot feest zijn op de Groenplaats. Bovendien brengt ras-entertainer Yannick Bovy een repertoire van songs voor bigband, swing en The Great American Songbook. En wie wil er niet de nacht indansen met Radio Minerva en DJ Danny Van Tichelen, de ideale muziek om je écht in jaren '40 stijl uit te leven.

Naast het muzikaal programma kan iedereen ook een jaren ’40 make-over krijgen bij de make-up en haarstylisten. Naar goede traditie is het ook weer mogelijk om op de foto te gaan met een WOII patrouillevliegtuig.

Programma

 • 18 uur: presentator Dimitri Vantomme opent het bal
 • 18 uur: start make-up en haarstylisten, op de foto met vliegtuig, volksspelen
 • 18.30 uur: Optreden Jazz Band Radio Tour
 • 19.30 uur: dansinitiatie swing, lindy hop en jive 
 • 20.30 uur: Big Band Ekeren Brasschaat met Bart Van Heffen en Yannick Bovy  
 • 22 uur: Radio Minerva met DJ Danny Van Tichelen 
 • 23.30 uur: einde
 • doorlopend van 18 tot 23.30 uur:
  • ​gezellige retro food- en dranktrucks waaronder een mobiele militaire koffiebar
  • geniet van pasta, pizza, (vegetarische) hamburgers, wafels, pannenkoeken en ijsjes.
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen

 

 

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen