Skip to Content
Bewoners herbeleven de belle époque tijdens Tuinfeest Harmonie op zaterdag 21 mei

Bewoners herbeleven de belle époque tijdens Tuinfeest Harmonie op zaterdag 21 mei

21/4/2022

Zaterdag 21 mei tussen 11 en 20 uur zijn bewoners van alle leeftijden welkom in het Harmoniepark en in de Harmoniezaal. Het muzikale programma, de animatie en de activiteiten die dag staan in het teken van de belle époque. Bewoners kunnen vanaf nu een heerlijk picknickpakket bestellen.

"We nodigen iedereen uit om samen te genieten van de historische en muzikale geschiedenis van het Harmoniegebouw tijdens ons Tuinfeest. De belle époque is de tijdsgeest van de eerste gloriejaren van het Harmoniegebouw. Het programma voorziet muziek, activiteiten en amusement voor alle leeftijden. Een ideale familie-uitstap in een prachtige omgeving", vertelt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor feestelijkheden.

Picknick

Bewoners kunnen samen picknicken in het Harmoniepark. Vanaf nu kunnen ze een picknickpakket bestellen voor 2 of 4 personen, enkel het picknickdeken moeten ze zelf meebrengen. Er zullen ook verschillende foodtrucks staan, zodat er ook zonder reservatie iets kan gedronken en gegeten worden. Een picknickpakket bestellen kan via www.districtantwerpen.be/tuinfeest of via deze rechtstreekse link.

Animatie in het park

Oude kinderspelen, een knutselhoek, een carrousel en een bellenblaas-artiest zorgen ervoor dat de kinderen zich niet vervelen. Een echte parkwachter en een enthousiaste stadsgids houden de sfeer erin. Iedereen kan op de foto met belle époque-attributen om de dag te vereeuwigen.

Muzikaal programma

Tuinfeest Harmonie, dat is ook een streepje muziek. In de Harmoniezaal genieten bezoekers van live concerten en gooien ze de beentjes los. Wim Brabants & Aurélie Guerreiro Viegas trappen het muzikale programma af om 12.30 uur. Gewapend met harp en dwarsfluit brengt dit muzikale duo de belle époque-sfeer meteen tot leven. Om 14.30 uur wordt de dansvloer opgewarmd door Jazzband Radio Tour, een bende jonge jazzvirtuozen met een elegante retro touch. Afsluiten gebeurt met Ensemble Elixir d’Anvers om 17 uur, met enkele pareltjes uit de ontspanningsmuziek van de art-decoperiode. 

Tussen de aperitiefconcerten door zal de muziek van de fanfare Die Verdampte Spielerei in het park weerklinken. Ook grammofoon-dj Papa Mojito zorgt voor een vrolijke muzikale noot gedurende de volledige dag en stuurt iedereen bij afloop met een grote glimlach naar huis.

Praktisch

zaterdag 21 mei 2022
​van 11 tot 20 uur
​Harmoniepark en Harmoniezaal
​gratis inkom
www.districtantwerpen.be/tuinfeest
Facebook-event

Ook feest op 22 mei

Op zaterdag 21 mei kan iedereen genieten van een gezellige dag tijdens het Tuinfeest Harmonie en op zondag 22 mei brengt de Brasspartij het Harmoniepark tot leven. Vier brassbands strijden voor de eer tussen 13.30 en 19 uur. Meer informatie over de Brasspartij op www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link.

Vique Desramaux Projectdeskundige sport en senioren, district Antwerpen
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden

 

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen