Bibliotheek Brederode nodigt buurt uit voor feestelijke opening

Op zaterdag 11 maart heropent Bibliotheek Brederode met een feest voor de hele buurt. Na de officiële opening is er gratis chocomelk, heerlijk theater en interactieve muziek. Iedereen is welkom om de wijkbib te herontdekken.

Programma

12u00 : Officiële opening door schepenen Nabilla Ait Daoud (schepen van cultuur) en Femke Meeusen (districtsschepen van cultuur) met aansluitend gratis chocomelk en pannenkoeken tot 13 uur.

12u30 : Theater Hutsepot brengt verschillende keren hun woordloze voorstelling ‘Ginder’. Deze act duurt telkens 15 à 20 minuten.
​13u30 : Griezeltekenen met illustrator Leslie Saurus.

15u00 : Mojo Power. Kom je innerlijke kracht of ‘sparkle’ ontdekken tijdens een interactieve muzikale voorstelling

​Doorlopend : een steltenloper met verrassende fluisteringen, 1000 geluksvogels vouwen, affichespel en draaien aan het rad van geluk

Tijdens het feest zal het oudercomité van basisschool De Kleine Wereld voor drankjes zorgen, buurthuis Unik neemt de hapjes voor z’n rekening.

Ook de pers is welkom op zaterdag 11 maart om 12 uur, in Bibliotheek Brederode, Brederodestraat 119A, 2018 Antwerpen, voor de officiële opening in aanwezigheid van schepen van cultuur Nabilla Ait Daoud en Femke Meeusen, Antwerps districtsschepen van cultuur.

Een warme inspirerende plek voor de buurt, gezinnen en scholen

Bibliotheek Brederode werd helemaal opnieuw ingericht. Tijdens een sluitingsperiode van oktober tot januari werd het interieur vernieuwd. Met de nieuwe inrichting wil de wijkbib nog meer een warme, inspirerende plek zijn voor de buurt: een plaats om te lezen, studeren, ontdekken en ontmoeten.

Gezinnen en klassen kunnen er terecht voor allerlei activiteiten die inzetten op leesplezier, buurtbewoners kunnen er genieten van een kopje koffie, een babbel en een goed boek. Met een nieuwe balie, nieuwe lees-en studieplekken, een voorleeshoek, een koffiehoek en een inspirerende opstelling van de collectie voor kinderen, tieners en volwassenen, is het nog fijner verblijven in de bib. Dit is helemaal in lijn met het Bibplan 2020-2025, waarin de bibliotheken formuleerden op maat van de klant te werken en een inspirerende open leeromgeving te zijn voor Antwerpenaren.

​Geen beter moment om een feestje te bouwen dan tijdens de jeugdboekenmaand. Bovendien is het thema GELUK perfect voor deze feestelijke dag.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Roel Veyt Woordvoerder schepen Nabilla Ait Daoud

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen