Burgerbegrotingfestival viert 10de verjaardag

20/9/23

Op zondag 24 september vindt de 10de editie van het Burgerbegrotingfestival plaats. Deelnemers kiezen samen welke projecten uitgevoerd worden in 2024. Online kan er nog gestemd worden tot 23 september.

Het 10de Burgerbegrotingfestival vindt plaats op zondag 24 september in zaal Horta, Hopland 2, 2000 Antwerpen. Ook de pers is van harte welkom om 11 uur voor de start van de stemming in aanwezigheid van districtsschepen voor participatie Femke Meeusen.

Feestelijke editie Burgerbegrotingfestival

Tijdens de 10de editie van het Burgerbegrotingfestival kunnen bewoners opnieuw stemmen voor hun favoriete projecten binnen deze 4 thema's: 'Ontharden', 'Groen in straten en op pleinen', 'Meer bomen' en 'Fietsvriendelijke straten'.

Om de verjaardag van de Burgerbegroting te vieren, krijgen aanwezigen taart en broodjes en is er tussendoor live muziek van het Antwerpse Duo Veston.

Online stemmen tot 23 september

Alle inwoners van district Antwerpen van 13 jaar en ouder kunnen hun stem nog online uitbrengen tot en met 23 september. Dat doen ze door minstens 3 projecten te kiezen via www.burgerbegroting.be.

Geïnteresseerden vinden een overzicht van alle projecten op www.burgerbegroting.be Inschrijven voor het festival kan ook op de website en via deze rechtstreekse link.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
David Michiels projectmedewerker Burgerbegroting & participatie, District Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen