Skip to Content
Buurt in Bloei zet Kiel in de bloemetjes

Buurt in Bloei zet Kiel in de bloemetjes

3/2/2022

Onder de noemer ‘Buurt in Bloei’ stimuleert district Antwerpen inwoners om hun buurt te vergroenen. Alle inwoners van district Antwerpen kunnen een gratis geveltuin of groenslinger aanvragen, of een boomvak adopteren. Elk jaar zet ‘Buurt in Bloei’ één postcode extra in de kijker. Dit jaar lanceert ‘Buurt in Bloei’ enkele opvallende acties in postcode 2020 om de inwoners te enthousiasmeren om het Kiel mee te vergroenen.

Veel groene mogelijkheden

Inwoners die meer groen en natuur in hun buurt willen, kunnen kiezen uit de groene actie die het best bij hen past. Er zijn drie mogelijkheden. District Antwerpen zorgt telkens voor de kosteloze installatie en gratis plantjes.

 

Veel groene voordelen

Extra groen in de stad brengt niet alleen meer sfeer en gezelligheid, het zorgt ook voor heel wat klimaatvoordelen zoals natuurlijke verkoeling, betere waterdoorsijpeling en meer biodiversiteit.

Kiel in Bloei

Tom Van den Borne (districtsschepen voor groenvoorziening & parken): “Buurt in Bloei is er voor al onze inwoners. Maar elk jaar zetten we één buurt extra in de bloemetjes. Dit jaar strijken we neer in het Kiel. Elke Kielenaar ontvangt deze maand een uitnodiging om de buurt mee te vergroenen. We organiseren ook workshops om inwoners te ondersteunen bij het onderhoud van hun plantjes. Ik wil de Kielenaren ook aanraden om zeker hun ogen en oren open te houden want er volgen in de loop van 2022 nog enkele leuke, onverwachte acties in hun buurt.”

Doe een aanvraag voor 1 maart

Een aanvraag indienen voor deze gratis vergroening kan het hele jaar lang maar er zijn twee deadlines waarna de installatie start. Een aanvraag moet ingediend worden voor 1 maart (realisatie in de lente) of 1 september (realisatie in de herfst).

De vergroeningsmogelijkheden van ‘Buurt in Bloei’ kunnen gratis aangevraagd worden door alle inwoners van district Antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060).

Alle info over ‘Buurt in Bloei’ via www.buurtinbloei.be. ​

Buurt in Bloei © Plumo
Buurt in Bloei © Plumo

 

Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen