Skip to Content

Buurt Mee, buurtfeest in het Harmoniepark

11/3/2022

Buurt Mee op zondag 13 maart dompelt bewoners onder in de sfeer van een buurtfeest. Een speelstraat, cultuurstraat of meer groen in de straat? Bewoners worden geïnspireerd om in hun straat aan de slag te gaan. Tussendoor kan iedereen genieten van cultuuracts en deelnemen aan workshops.

Salongesprekken

Elk uur starten salongesprekken rond verschillende thema's, ter inspiratie van activiteiten waarvoor district Antwerpen een toelage geeft via het districtsfonds. Bewoners kunnen rustig in gesprek gaan met ervaren buurtvrijwilligers. Een ruilbib of WhatsApp-groepje starten in de straat? Hoe een divers publiek bereiken? Een gemeenschapstuin aanleggen? Meer groen in de straat of de buurt? Deze en nog heel wat andere thema's komen aan bod.

Cultuuracts

Tijdens Buurt Mee ontdekken alle bezoekers een aantal cultuuracts die ze daarna ook zélf voor hun straat kunnen boeken. Yanimo de clown, Papa Mojito en De droomverteller treden op in het Harmoniepark.

Districtsschepen voor wijkwerking Femke Meeusen: "We willen onze inwoners inspireren om hun buurt of straat te verbinden. Dat kan met kleine acties, zoals een burenborrel, of een groter straatfeest met cultuuracts. Ook vergroenen door samen bloemen te planten of de communicatie in de buurt verbeteren door bijvoorbeeld een wijkkrant te starten, komen aan bod. Tijdens Buurt Mee zetten we het aanbod van het district hierrond op een leuke manier in de kijker."

Workshops en reuzenspellen

In het park gaan gratis workshops macramé en druktechnieken door. Reuzenspellen als 'Mens erger je niet!', Domino, Jenga en 'Vier op een rij' zorgen voor extra pret. Voor elke bezoeker is er ook een gratis pannenkoek en drankje.

In gesprek met de buurtcoach

In elke postcode is er een buurtcoach aan de slag. Die helpt bewoners bij vragen over het districtsfonds, zet samen met hen ideeën in praktijk om en denkt samen met buren of een vereniging na over buurtversterkende acties. Tijdens Buurt Mee kan iedereen in gesprek gaan met de buurtcoaches.

Persmoment

Ook de pers is van harte welkom op dit evenement. Femke Meeusen, districtsschepen voor wijkwerking, licht om 15 uur het programma van Buurt Mee toe in het districtshuis, Harmoniepark 1, 2018 Antwerpen.

Respecteer tijdens het persmoment de veiligheidsafstand en draag indien nodig een mondmasker.

Praktisch

  • zondag 13 maart
  • van 14 tot 17 uur
  • Harmoniepark
  • gratis

Meer info op www.districtantwerpen.be of via deze rechtstreekse link.

Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen
Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen