Buurt Mee, een inspirerend buurtfeest op 28 april

25/4/2024

Buurt Mee dompelt bezoekers onder in de gezellige sfeer van een buurtfeest. Alleen, met het gezin of met de buren, op en rond de Sint-Andriesplaats vinden geïnteresseerden inspiratie om in hun straat of buurt aan de slag te gaan.

Muziek, leuke animatie en cultuuracts

Er is heel wat te beleven voor jong en oud: workshop gekke kapsels, verteltheater, een spelletjesbakfiets, live action painting en verschillende muziekgroepen. De feestzone loopt van aan de CoStA tot over de Sint-Andriesplaats naar de Lange Riddersstraat en de speelplaats van school Musica.

De acts op Buurt Mee kunnen ook door bewoners geboekt worden. Dala, Les petits Roberts, Vertellingen van Zinderdingen … het volledige programma staat op www.beleefjebuurt.be

"Tijdens Buurt Mee zetten we het aanbod van Beleef je Buurt en Buurt in Bloei in de kijker. Wil je een leuke act op je burendrink? Tijdens Buurt Mee zie je er een aantal in actie. Een workshop circus tijdens je straatfeest of speelstraat? Ook die kan je aan het werk zien. Tijdens Buurt Mee willen we onze ondersteuning extra in de verf zetten. Wil je iets organiseren? Je staat er niet alleen voor, met hulp van het district en de buurtcoaches van district Antwerpen is heel wat mogelijk", zegt Femke Meeusen districtsschepen voor wijkwerking.

Informatie en inspiratie

In elke postcode is er een buurtcoach aan de slag. Die helpt bij vragen over het districtsfonds, zet samen met bewoners ideeën in de praktijk om en denkt mee na over buurtversterkende acties. De buurtcoach is er voor de buurt. Ga in gesprek tijdens Buurt Mee. Bezoekers vinden ook inspirerende info over vergroening en ontharding, waarbij ze tussendoor genieten van foodtrucks, live muziek en cultuuracts.

Buurt Mee op zondag 28 april van 14 tot 17 uur op de Sint-Andriesplaats en omgeving. Meer info via www.beleefjebuurt.be.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen