Skip to Content

Carnaval op het Damplein en Elegastplein in de krokusvakantie

25 februari 2022

Tijdens de krokusvakantie zijn kinderen van 3 tot 12 jaar welkom op het Damplein op 1 maart en op het Elegastplein op 3 maart. District Antwerpen en JEF filmfestival zorgen voor gratis activiteiten met cinema, knutselen, grime, photobooth, gekke kapsels en glittertattoos.

Leuke films in de opblaasbare cinema

Kinderen kunnen gratis genieten van een hele reeks films geselecteerd door JEF, het jeugdfilmfestival. De volledige programmatie is terug te vinden op de website van het JEF Festival.

De films zijn voor verschillende leeftijden:

  • 10 tot 12 uur | 3 tot 6 jaar
  • 13 tot 14.30 uur | 6 tot 9 jaar
  • 14.30 tot 16 uur | 9 +

Verkleed komen mag

Stoere prinsessen, leuke dansers, een kleine robot of grote ballerina? De kinderen mogen in hun leukste verkleedkleding komen. Tijdens "Carnaval op het plein" kunnen ze bij de grime en gekke kapsels nóg mooier of gekker of grappiger worden.

"Eindelijk kunnen we terug grotere activiteiten organiseren" zegt districtsschepen voor jeugd Tom Van den Borne, "met onder andere deze gratis carnavalsactiviteiten op de pleintjes willen we meer inzetten op een lokale werking."

Samen op de foto als een echte ster

In de photobooth kan iedereen een gratis foto laten nemen. Kinderen kunnen ook mee knutselen en hun eigen masker of ster maken voor the walk of fame.

Praktisch

Story image
Tine Van Wyngaerden Projectdeskundige jeugd, district Antwerpen
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen