Skip to Content
Vliegerpret tijdens Vliegerhappening op Linkeroever

Vliegerpret tijdens Vliegerhappening op Linkeroever

26/05/2023

Op zondag 28 mei is iedereen welkom op de gratis Vliegerhappening aan de Middenvijver op Linkeroever. De Vliegerhappening biedt acrobatische workshops, hapjes en drankjes, een gezellige groene omgeving… en vooral heel veel vliegerplezier.

Zelf vliegers maken of koorddansen

Bezoekers kunnen doorlopend met de (klein)kinderen deelnemen aan workshops zoals vliegers maken, vliegers versieren en waterraketten lanceren. De durvers wagen zich aan een initiatie slackline-koorddansen. Ontdek ook de grote houten knikkerbaan Mechatropolis, leuk voor alle leeftijden! 

Genieten van acrobatische acts

Voor spannende momenten zijn er de unieke trampoline-acrobaten van Flying Acrobats (NL/GE) en de adembenemende show van Mistral (IT) aan de Chinese paal.

Even rusten kan op het gezellige terras, of beter nog, in één van de Spacetime-netten die op het terrein te vinden zijn. Springkastelen, kinderanimatie en vooral veel vliegerpret maken het feest compleet. 

Tijdens de Vliegerhappening geven de plaatselijke verenigingen de bezoekers graag informatie over hun activiteiten tijdens een gezellige verenigingenmarkt. Zij bieden ook een hapje en een drankje aan terwijl de vliegeraars voor spektakel zorgen.

"Het belooft een schitterende editie te worden van de Vliegerhappening, naast de gevarieerde workshops kunnen jong en oud genieten van adembenemende acrobatie, kinderanimatie en vliegerpret. Het is ook fijn dat lokale verenigingen aanwezig zijn en bezoekers laten kennis maken met hun aanbod", zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

Praktisch

  • Terrein Middenvijver, Blancefloerlaan, Linkeroever
  • Doorlopend animatie van 13 tot 17 uur
  • Show van Flying Acrobats om 13.30 en 15.30 uur
  • Show van Mistral om 14.30 en 16.30 uur
  • BLINK!-verenigingenmarkt tot 18 uur
  • gratis

De Vliegerhappening is mogelijk dankzij de medewerking van Bert Maetens en de kite-gemeenschap, de verenigingen en organisaties van Linkeroever en Elsschot.

Sophie Goyvaerts coördinator wijkwerking cultuur Linkeroever, stad Antwerpen
Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen