Skip to Content

Cultuurstraten doen district Antwerpen nog meer bruisen

4/4/2022

Bewoners van district Antwerpen kunnen samen met hun buren genieten van een unieke voorstelling tijdens hun straatactiviteit of buurtfeest. District Antwerpen vergoedt de kosten voor deze cultuuracts.

Circus of cabaret voor kleuters? Theater of swingen bij de discobar?

Bewoners die een cultuurstraat willen organiseren, krijgen de keuze uit een heel gevarieerd aanbod aan boeiende cultuuracts om te boeken voor hun straat- of buurtfeest. Zo is het voor bewoners eenvoudiger en laagdrempeliger om cultuur in hun straat te brengen. Zelf een andere act boeken is uiteraard ook mogelijk.

Inwoners kiezen vrijblijvend of ze hun straatfeest extra speciaal willen maken met acrobatische acts, funky optredens, beatbox, kleine vertellingen of zelfs een veilingmeester.

District Antwerpen vergoedt de kosten voor deze cultuuracts. Bewoners contacteren de artiesten zelf en doen de aanvraag voor een terugbetaling via het districtsfonds.

"Vanaf dit voorjaar bieden we de cultuurstraten aan. Bewoners die een straatactiviteit of buurtfeest organiseren, kunnen daarbij ​ een cultuuract vastleggen", zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur en participatie. "Zo worden buurtinitiatieven nog leuker en geven we artiesten extra speelkansen."

Meer info op www.districtantwerpen.be en via deze rechtstreekse link.

De cultuurstraten zijn een samenwerking van Lokaal Cultuurbeleid en district Antwerpen.

 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen