Skip to Content
Dansen en feesten op het Bal van de Bevrijding

Dansen en feesten op het Bal van de Bevrijding

25/8/2022

Op vrijdag 2 september viert district Antwerpen naar jaarlijkse gewoonte de bevrijding van WOII met een gratis feest op de Groenplaats. Iedereen is welkom om mee te vieren en te dansen. Met dansinitiaties, plaatjes van Radio Minerva, een optreden van De Corsari’s en heel wat randanimatie zet district Antwerpen het najaar swingend in.

Naoorlogs feestgedruis

Districtsschepen voor evenementen & feestelijkheden Charlie Van Leuffel: “Het Bal is een gratis feest waar jong en oud naar hartenlust kunnen dansen, feesten en genieten in de unieke sfeer van toen. Bezoekers wanen zich even in de jaren '40 dankzij de retro dansinitiaties en de swingende live optredens. Stap mee in deze sfeervolle teletijdmachine op de Groenplaats en feest een hele avond lang alsof het weer 1944 is.”

Tijdens de retro dansinitiaties krijgt iedereen de kans om enkele stijlvolle danspasjes onder de knie te krijgen. Die komen later op de avond zeker van pas tijdens De Corsari’s en 'Radio Minerva met DJ Danny Van Tichelen’.

De Corsari’s vormen een 6-koppige liveband die de jaren '50 en '60 nieuw leven inblaast. Onder leiding van Roel Vanderstukken lokken zij iedereen naar de dansvloer met opgefriste hits van onder andere Ritchie Valens, Elvis Presley en Roy Orbison. Tijdens deze muzikale reis waant het publiek zich middenin een glorieuze spiegeltent. Radio Minerva, die hun 40-jarig jubileum viert, zorgt voor het feestelijk slotakkoord.

Naast het muzikaal programma kan iedereen ook een jaren '40 make-over krijgen bij de make-up en haarstylisten in het Retro Beauty Boudoir en op de foto met een replica van een WOII patrouillevliegtuig. Jeanette Silhouette knipt je profiel en karikaturist Marc De Roo zorgt voor bijzondere portretten.

Programma

  • 18 uur: presentator Dimitri Vantomme opent het bal
  • 19 uur: leer de basispassen van de swing, lindy hop en jive (door ‘Showcase by Tommy Gryson’)
  • 20 uur: optreden De Corsari's (met Roel Vanderstukken en Sarah De Koster)
  • 21.30 uur: Radio Minerva met DJ Danny Van Tichelen (40-jaar jubileum)

Eten en drinken

  • 18 tot 23.30 uur: retro food- en dranktrucks zoals een militaire mobiele koffiebar. Geniet van pasta, pizza, (vegetarische) hamburgers, wafels, pannenkoeken en ​ ijsjes.

Randanimatie

  • 18 tot 22 uur: bezoek de Retro Beauty Boudoir (make-up en haarstylisten), Jeanette Silhouette knipt je profiel in een mum van tijd of laat je karikatuur tekenen door Marc De Roo 
  • 18 tot 23.30 uur: daag iemand uit tijdens retro volksspelen of ga op de foto met een WOII patrouillevliegtuig

Meer informatie over het Bal van de Bevrijding via www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Vique Desramaux Projectdeskundige sport en senioren, district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen