Dansen, picknicken en genieten tijdens Tuinfeest Harmonie

Dansen, picknicken en genieten tijdens Tuinfeest Harmonie

10/5/2024

Herbeleef de belle époque tijdens een heerlijk tuinfeest. Het Tuinfeest Harmonie op zaterdag 18 mei brengt weer fijne muziek, draaimolens, foodtrucks en animatie naar het Harmoniepark.

Picknick

Bewoners kunnen samen picknicken in het Harmoniepark. Nog tot 14 mei kunnen ze een picknickpakket bestellen voor 2 of 4 personen, enkel het picknickdeken moeten ze zelf meebrengen. Er staan ook verschillende foodtrucks, zo kan er ook zonder reservatie iets gedronken en gegeten worden. Een picknickpakket bestellen kan via www.districtantwerpen.be/tuinfeest of via deze rechtstreekse link.

“Het belooft weer een mooie editie te worden van ons Tuinfeest. Het Harmoniepark en het Harmoniegebouw worden ingekleed in belle-époquesfeer met muziek en animatie uit die tijd. De belle époque is immers de tijdsgeest van de eerste gloriejaren van het Harmoniegebouw. Gedurende de hele namiddag kan je verschillende spelletjes spelen, je kinderen laten kennismaken met een hoge fiets of samen op de foto. Een gids neemt je mee door de geschiedenis en er is een ruim muzikaal aanbod. Geniet ten slotte samen van je picknick (wel vooraf bestellen) of van het aanbod van de foodtrucks”, zegt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden.

Animatie in het park

Een heuse zweefmolen, hoge fietsen, kinderanimatie en een bellenblaas-artiest zorgen ervoor dat de kinderen zich niet vervelen. Een echte parkwachter en een enthousiaste gids houden de sfeer erin. Iedereen kan op de foto met charmante retro-attributen om de dag te vereeuwigen.

Muziek in het park en in het Harmoniegebouw

Tuinfeest Harmonie, dat is ook heel wat fijne muziek, met een heel ruim en gevarieerd aanbod voor alle bezoekers. Van leuke deuntjes met dj Papa Mojito en dansinitiaties buiten tot een vioolconcert en jazzclassics binnen.

Muzikaal programma Harmoniezaal

  • 13.15 uur | Demi-sec, toegankelijke jazzclassics
  • 14.30 uur | Tutti Fratelli
  • 15.45 uur | Elixir d'Anvers, met Ensor danst
  • 17.15 uur | La Muze, duo met harp en elektrische piano

Muzikaal programma Harmoniepark

  • Papa Mojito, de bekende DJ met zijn bakfiets, doorlopend
  • 12.30 & 15 uur| Fanfare 't Akkoord met majoretten
  • 16.15 uur | Dansinitiaties wals, quadrille, polka, ragtime, tango...

Praktisch

Ook feest op 19 mei met de Brasspartij

Op zondag 19 mei strijden de 4 beste Brassbands uit 8 jaar Brasspartij om de eer in muzikale duels. Bezoekers bepalen de winnaar. Iedereen is welkom in het Harmoniepark op dit gratis festival. Meer info op www.brasspartij.be.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen