District Antwerpen danst de hele zomer lang

District Antwerpen danst de hele zomer lang

5/7/2023

Antwerpen Danst laat dansers van alle leeftijden en niveaus kennismaken met verschillende dansstijlen. Volwassenen kunnen dansen aan de Schelde. Dit jaar vinden de initiaties binnen plaats, in de Waagnatie. Kinderen en jongeren zijn welkom op verschillende pleintjes in district Antwerpen.

Antwerpen Danst in de Waagnatie

Volwassenen kunnen de hele zomer lang op dinsdag en donderdag de beentjes uitzwieren in de Waagnatie. Charleston en burlesque, tango en zumba en heel wat andere dansstijlen komen aan bod. Deelnemers ontdekken nieuwe en bekende dansstijlen. De initiaties worden gegeven door de beste lesgevers van Antwerpen. Meer info en het volledige programma vinden geïnteresseerden op www.districtantwerpen.be/antwerpendanst.

"De start van Antwerpen Danst werd vanavond (4 juli) ingeluid met de eerste initiatie Lindy Hop. De komende weken worden in ons district Antwerpen meerdere gratis dansinitiaties aan volwassenen en kinderen gegeven. Met dit dansaanbod bestaande uit heel veel verschillende dansstijlen hopen we iedereen aan het dansen te krijgen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen!", zegt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport.

Zomer Mee, dansen voor kinderen en jongeren

“Ook kinderen en jongeren krijgen de kans om te leren dansen. Voor hen is er elke donderdag in juli en augustus gratis dansinitiatie op een plein in district Antwerpen”, zegt Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd.

In juli vinden kinderen en jongeren de enthousiaste dansmonitoren op de parking van voetbalclub Beerschot op het Kiel. In augustus vinden de initiaties plaats op de Sint-Andriesplaats, telkens van 16 tot 17.30 uur. Vanaf 14 uur is iedereen al welkom voor sport en spel met fantastische monitoren.

Meer info hierover vinden geïnteresseerden op www.districtantwerpen.be/zomermee of via deze rechtstreekse link.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen