District Antwerpen viert sportlaureaten tijdens sportgala in Zuiderpershuis

District Antwerpen viert sportlaureaten tijdens sportgala in Zuiderpershuis

10/3/2023

Tijdens het sportgala op vrijdagavond 10 maart huldigden district Antwerpen en de sportraad alle sporters en sportclubs die in 2022 opvallende prestaties leverden. Ook de verdienstelijke clubleden en vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet. Deze editie konden sportclubs filmpjes inzenden om zich tijdens het gala op een leuke manier in de kijker zetten.

District Antwerpen vierde maar liefst 84 individuele sporters, 8 sportclubs en 49 teamprestaties tijdens het jaarlijkse sportgala in het Zuiderpershuis.

Naast de talrijke individuele sportprestaties werden er ook heel wat sportploegen gelauwerd voor hun mooie resultaten. De 8 gehuldigde clubs (Wapper, Brabo, Ikiji Ryu, Borgerweert, Dosporta, KC Verde, Antwerp Orienteers en KAZSC waterpolo) leverden stuk voor stuk inspirerende teamprestaties. De gouden medaille van het gemengd Jiu Jitsu team Amber Grootjans en Natan Struyf is een mooi voorbeeld van zo'n sterk staaltje teamwork. Deze jonge snaken van vechtsportclub Ikiji Ryu werden Belgisch duo-kampioen bij de min-12-jarigen.

Ook aanstormend sporttalent Camine Van Hoof zakte af naar het Zuiderpershuis. Als B-girl doet zij aan ‘breaking’. Sport Vlaanderen biedt haar een topsportcontract aan en geeft dit toptalent zo de kans om binnen een goede omkadering te werken aan haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport: “Er kwamen opvallend veel verschillende sportdisciplines aan bod tijdens deze editie van het sportgala. We hadden onder andere oog voor straffe prestaties binnen de zwemsport, hockey, waterpolo, voetbal, schoonspringen, gevechtssport, karate, skate, dans, bowling en atletiek. Een bewijs dat er veel sporttalent in ons district woont én dat we een rijk aanbod aan sportclubs en infrastructuur hebben. Elke laureaat was een trotse ambassadeur van zijn of haar sport. Ook extra dank aan alle vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor hun vereniging en zo ons district mee in beweging zetten.”

Uitzonderlijke prestatie

 • BIFBB Belgium | Jan Quintelier
  • Belgisch Kampioen Men's Physique +180m bodybuilding
 • Rhythm ’n’ Marathon Club vzw | Walter Rottiers
  • Liep zijn 200ste marathon op de Linker Oevert Marathon 2022

Verdienstelijke leden

 • Wapper (G-sport) | Marc Vergauwen
  • 20 jaar voorzitter
 • Beerschot Atletiek | Renée Wiesé,
  • 65 jaar jurylid bij de federatie
 • HC Olympia (Hockey) | Roosje Timmermans
  • Mede-oprichtster van de club, 5 jaar bestuurslid en 3,5 jaar secretaris. Trotse ambassadrice van de clubfilosofie ‘Hockey voor iedereen’.
 • Club Catch Arabe Libre (vechtsport, MMA) | Abdelouahid Abdellaoui
  • 4 jaar vrijwilliger en hulptrainer

Jubilea

Er werden 2 jubilea gevierd. Dosporta, een Antwerpse sportvereniging voor doven en slechthorenden bestaat 100 jaar. Deze club is vooral actief binnen de bowlingsport. Koninklijke Racing Kiel FC blaast ook 100 kaarsjes uit en faciliteert ondertussen 4 voetbalploegen in het Kiel.

Sportclubs in de kijker

Sporters moesten geen podiumplaats behalen om even in het spotlicht te staan. Tijdens het gala kregen clubs de kans om hun leden en werking te presenteren met een zelfgemaakt filmpje. In totaal werden er 7 blitse clubfilmpjes ingediend door SBA (Skateboard Academy Antwerpen), Sportpret, JESPO, Seikukan Karate, KLYC zeilschool, Willibies en Ikiji Ryu. Jiu Jitsu-club Ikiji Ryu kaapte de prijs voor het beste filmpje weg.

 

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Vique Desramaux Projectdeskundige sport en senioren, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen