Skip to Content
District Antwerpen zet diverse sporters in de bloemetjes tijdens sportgala in Zuiderpershuis

District Antwerpen zet diverse sporters in de bloemetjes tijdens sportgala in Zuiderpershuis

8/3/2024

District Antwerpen en de sportraad huldigden op vrijdagavond 8 maart de sporters en sportclubs uit het district die in 2023 een bijzondere prestatie leverden. Niet enkel de sporters, ook de verdienstelijke clubleden en vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet.

Maar liefst 49 individuele sporters en 37 teamprestaties werden er tijdens het jaarlijkse sportgala in het Zuiderpershuis gevierd. Tijdens een feestelijke avond kwamen heel wat bekende én minder bekende sporten aan bod die allemaal in district Antwerpen uitgeoefend worden.

District Antwerpen zet in op diverse sporten om haar inwoners in beweging te zetten. Dit weerspiegelde zich in de laureaten die tijdens het sportgala in de prijzen vielen. Naast de klassieke sporten zoals zwemmen en atletiek was er ook oog voor verrassende sporten als beachtennis en wakeboarden.

Naast de sportlaureaten werden er ook unieke prestaties in de bloemetjes gezet zoals het race- en rescueteam van de Royal Yacht Club. Deze sportieve vrijwilligers zetten in op een groeiende behoefte aan degelijke en betrouwbare assistentie bij zeilwedstrijden.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport: “Ons district is heel divers qua sportclubs en infrastructuur. Er is opvallend veel sporttalent aanwezig binnen de meest uiteenlopende disciplines. Tafeltennis, atletiek, zwemmen, gevechtssport, bodybuilding, zeilen, voetbal, hockey, beachtennis, basketbal, wakeboarden en schoonspringen zijn slechts enkele sporten waar ons district in uitblinkt met trotse ambassadeurs. Verder zijn er ook heel wat vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten om onze verenigingen te ondersteunen en zo ons district elke dag weer in beweging zetten."
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen