Skip to Content

District Antwerpen zet sportlaureaten in de bloemetjes

22/4/2022

Vandaag werden maar liefst 75 individuele sporters, 6 clubs en 44 teamprestaties gevierd tijdens het jaarlijkse sportgala van district Antwerpen en de sportraad.

Naast gouden medaillewinnaar Peter Genyn, paralympiër bij de club Wapper, kwamen ook heel wat andere sporters op het podium. Zo werden tijdens het sportgala ook jonge zwemmers, voetballers en atleten gehuldigd die zich volop inzetten voor hun sport.

De 6 gehuldigde clubs, Brabo, Wapper, Dosporta, BVAC, Royal Yachtclub en Wielervrienden De Pelikaan, zijn stuk voor stuk clubs met een verhaal. Zo is Dosporta een club voor dove leden, die vooral in het bowling sterk presteert. Wielervrienden De Pelikaan is de grootste wielerclub van het district en wint zowat elke retro-wielerkoers. En aan het Galgenweel werden er in het zeilen door RYCB opnieuw prijzen weggekaapt.

Er werden ook 2 jubilea gevierd. Wapper, de club die actief is in G-sporten, bestaat dit jaar 50 jaar. City Pirates bestaat 100 jaar en is actief in verschillende wijken van Antwerpen. Ook in district Antwerpen is de club actief in Luchtbal, Linkeroever en Dam. De club telt intussen 75 ploegen in competitie en meer dan 1400 voetballende leden.

 

Charlie Van Leuffel, schepen voor sport: “Met deze huldiging zien we weer hoeveel talent er leeft in ons district en hoe een ruim en inclusief aanbod er is. Sport is er voor iedereen, jongeren, senioren, mensen met een beperking. Op alle niveaus worden fijne prestaties neergezet, daar kunnen we trots op zijn.”
Vique Desramaux Projectdeskundige sport en senioren, district Antwerpen
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Story image

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen