Skip to Content
District laat Antwerpen de hele zomer lang dansen

District laat Antwerpen de hele zomer lang dansen

3/7/2023

Antwerpen Danst laat dansers van alle leeftijden en niveaus gratis kennismaken met verschillende dansstijlen. De initiaties voor volwassenen vinden plaats in de Waagnatie. Kinderen en jongeren zijn welkom op verschillende pleintjes in district Antwerpen.

Antwerpen Danst in de Waagnatie

Volwassenen kunnen de hele zomer lang op dinsdag en donderdag deelnemen aan een heel gevarieerd aanbod in de Waagnatie. Argentijnse tango, tapdans, Charleston of wals, maar ook Body Drumming en heel wat andere dansstijlen komen aan bod. Deelnemers ontdekken zo nieuwe en bekende dansstijlen.

De initiaties worden gegeven door de beste lesgevers van Antwerpen. Op donderdag wordt de initiatie ook nog gevolgd door een After Dansparty met Dj Pepe. Een lange avond dansplezier dus.

​Meer info en het volledige programma vinden geïnteresseerden op www.districtantwerpen.be/antwerpendanst.

"Na het eerder succes organiseren we dit jaar opnieuw Antwerpen Danst in de Waagnatie. Deze eerste avond (2 juli) werd gestart met een initiatie Flamenco, de volgende weken volgen nog allerlei dansinitiaties. Onder begeleiding van professionele lesgevers willen we zo een heel breed publiek laten kennismaken met verschillende dansstijlen. Iedereen is van harte welkom om mee te komen dansen!", zegt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport.

Zomer Mee, dansen voor kinderen en jongeren

“Ook kinderen en jongeren krijgen de kans om te leren dansen. Voor hen is er elke woensdag in juli en augustus gratis dansinitiatie op een plein in district Antwerpen. We kiezen dit jaar voor een urban stijl, met break, poppin en TikTok”, zegt Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd.

Scratch Dance voor kinderen en jongeren:

  • 3/7 Squarepark
  • 10/7 Julius Vuylstekelaan
  • 17/7 Mastvest 
  • 24 & 31/7 Stuivenbergsite
  • 7/8 Stadspark
  • 14/8 Skatepark De Kaai
  • 21/8 Regatta 
  • 258/8 Kielpark 

Telkens van 16 tot 16.40 uur voor kinderen van 6 tot 10 jaar en van 16.45 tot 17.30 uur voor jongeren van 11 tot 16 jaar

Meer info hierover vinden geïnteresseerden op www.districtantwerpen.be/zomermee of via deze rechtstreekse link.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen
Story image
Story image

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen