Skip to Content
Een dagje New Orleans in Harmoniepark

Een dagje New Orleans in Harmoniepark

19/05/2022

Vier brassbands strijden op zondag 22 mei in een vriendschappelijke ‘battle’ in het Harmoniepark voor de titel van beste brassband. Iedereen is welkom om gratis van de muziek te komen genieten tijdens de vijfde editie van Brasspartij.

Het Harmoniepark wordt voor 1 dag het New Orleans aan de Schelde. Eén Nederlandse en drie Belgische brassbands komen tegen elkaar uit in muzikale duels voor een spannende krachtmeting.

Bezoekers kunnen hun favoriete band aanmoedigen en ondertussen genieten van originele snacks en streekbieren. De winnaar wordt met de applausmeter gekozen. MC Nele Paelinck (Bonnie Blues, ex-School is Cool) is de gastvrouw die de bands bijstaat. DJ Mister Mix Nix (Radio Centraal) zorgt voor plaatjes tussen de muzikale duels.

"We nodigen alle bewoners uit voor een onvergetelijk feest met Belgische en Nederlandse brassbands. Het publiek bepaalt zelf wie de winnaar wordt. Net zoals voorgaande edities belooft deze Brasspartij muzikaal vuurwerk met bijzondere bands van topniveau. Samen met het tuinfeest op zaterdag wordt het een gezellige tweedaagse in het Harmoniepark", aldus Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

Deelnemende brassbands

  • Broken Brass | Nederland
  • En Fanfare | Namen, België
  • Gustave Brass Band | Gembloux, België
  • West Corner Brass Band | Poperinge, België

Praktisch

Zondag 22 mei 2022
​van 13.30 tot 19 uur
​Harmoniepark
​Gratis
www.brasspartij.be

Ook feest op 21 mei

Op zaterdag 21 mei kan iedereen genieten van een gezellige dag tijdens het Tuinfeest Harmonie. De bezoekers herbeleven de belle époque tijdens een familiedag vol animatie, muziek en lekker eten. Meer informatie over Tuinfeest Harmonie op www.districtantwerpen.be

 

Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen
Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Story image

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen