Expo in Park Spoor Noord vraagt bezoekers: ‘To bee or not to bee?’

Expo in Park Spoor Noord vraagt bezoekers: ‘To bee or not to bee?’

29/5/2024

Tijdens de Week van de Bij (van 26 mei tot 2 juni) worden bijen in de bloemetjes gezet. Het is een week boordevol positieve acties rond bijen en het leefmilieu. Op vrijdag 31 mei opent district Antwerpen de fototentoonstelling ‘To bee or not to bee’ in Park Spoor Noord. Deze expo is gratis toegankelijk tot en met 14 juni.

Expo met een boodschap

De expo ‘To bee or not to bee’ (samengesteld door GoodPlanet Belgium) brengt de mogelijke oorzaken van de huidige bijensterfte in beeld, zoals het verlies van biodiversiteit, de gevolgen van monocultuur en het gebruik van pesticiden.

“Toch brengt de tentoonstelling een mooi verhaal door te tonen dat er oplossingen bestaan én dat die soms verrassend eenvoudig zijn," zegt Tom Van den Borne (districtsschepen voor leefmilieu en groenvoorziening & parken), "prachtige beelden en inspirerende getuigenissen doen alle bezoekers inzien dat iedereen de bijen kan helpen. Leuk om weten: via onze vergroeningsactie Buurt in bloei kunnen al onze inwoners met de hulp van district Antwerpen hun straat of gevel gratis vergroenen. Want meer groen zorgt voor meer bijen. Zeker doen dus."

De expo bestaat uit imposante, informatieve panelen met prachtige foto’s. De foto’s werden voornamelijk genomen door Belgisch fotograaf en imker Dieter Telemans. De expo bevat ook beelden van de specialisten van Aculea (Natuurpunt/Natagora) en van de bekende Franse fotograaf en cineast Yann Arthus-Bertrand.

Officiële opening

De fototentoonstelling wordt officieel geopend op vrijdag 31 mei van 16 tot 18 uur. Alle buurtbewoners krijgen hiervoor een uitnodiging in de bus die een leuke kleurplaat bevat. Kinderen die een ingekleurde kleurplaat inleveren krijgen een groen geschenkje.

​De expo blijft vanaf de opening doorlopend geopend voor bezoekers tot en met vrijdag 14 juni.

Praktische informatie

  • vrijdag 31 mei tot en met 14 juni 2024
  • Cargo Zomerbar (in het loodsgebouw), Park Spoor Noord, 2060 Antwerpen
  • gratis, vrije toegang
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen