Feestelijke jubilarissenviering brengt 54 koppels samen in Harmonie

Feestelijke jubilarissenviering brengt 54 koppels samen in Harmonie

23/3/2024

Op zaterdag 23 maart vierde district Antwerpen haar jubilarissenkoppels tijdens een feestelijke middag in het Harmoniegebouw. Met gebak, bubbels en koffie genoten de koppels van hun jubileum. Op het podium zorgden de muzikanten van het Lennart Henderickx Quartet voor een sfeervolle ode aan de liefde.

Briljant, platina en goud

Van de 54 aanwezige koppels vierden 4 koppels hun 65ste huwelijksverjaardag, een briljanten huwelijk. Onder de feestvierders waren ook 16 diamanten koppels (60 jaar gehuwd) en 34 gouden koppels (50 jaar gehuwd).

Geschenken en koninklijke felicitaties

Alle koppels kregen verschillende geschenken van hun district waaronder een pin, postkaarten met archiefbeelden van de wijken in het district, een herinneringsmedaille, bloemen en koekjes. Bovendien kregen ze de gelegenheid om hun huwelijksfoto opnieuw te laten nemen door een professionele fotograaf.

Als erkenning voor hun langdurig huwelijk ontvingen de jubilarissen niet alleen attenties van het district, maar ook hartelijke felicitaties en gelukwensen van de Koning en Koningin.

6-maandelijkse traditie

De jubilarissen worden tweemaal per jaar uitgenodigd door het district, waarbij de volgende viering gepland staat voor het najaar. Koppels die tussen juli en december in het huwelijksbootje zijn gestapt, ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor dit bijzondere evenement.

 

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Liane Dils projectmedewerker, district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen