Skip to Content
Fiets mee in district Antwerpen met Antwerpen Koerst en Zurenborg Koers

Fiets mee in district Antwerpen met Antwerpen Koerst en Zurenborg Koers

18/6/2024

Koersen is populair in district Antwerpen. In juni kunnen wielerliefhebbers deelnemen aan 2 wielerwedstrijden: Antwerpen Koerst en Zurenborg Koers. Op respectievelijk 23 en 28 juni kunnen coereurs zich opmaken voor een parcours doorheen het Kiel of Zurenborg.

Districtsschepen voor sport Charlie Van Leuffel: “De koers leeft in ons district! Met dank aan wielerclubs Pédaleurs d'Anvers en Zurenborg Sport hebben we een bijzonder leuke wielerweek in het verschiet. Binnen een tijdsspanne van 5 dagen kan je deelnemen aan 2 koersen: de allereerste editie van Antwerpen Koerst én de tweede editie van Zurenborg Koers. Alle wielerliefhebbers zijn welkom; om te koersen of te supporteren. Elke koers wordt sowieso een volksfeest."

Antwerpen Koerst

Op zondag 23 juni 2024 organiseert Pédaleurs d’Anvers voor het eerst Antwerpen Koerst. Deelnemers fietsen rondjes op een pittig parcours van 5 km op en rond het nieuwe bedrijventerrein Blue Gate Antwerp met Plein Publiek als gezellige uitvalsbasis. Dj's, randanimatie en het BK wegwielrennen op groot scherm maken het wielerfeest compleet. 

 • zondag 23 juni 2024, vanaf 12 uur  
 • op en rond Plein Publiek en Blue Gate Antwerp (aan Olieweg, 2020 Antwerpen-Kiel) 
 • deelnemen kost 25 euro (inclusief verzekering, pasta-maaltijd, huur transponder en een basispakketje sportvoeding)
 • Inschrijven en volledige programma via www.pedaleursdanvers.cc. Sommige reeksen zijn reeds volzet.
 • Het parcours bevat de volgende straten: d’Herbouvillekaai, Lakweg, Herenpolderbrug, Emiel Vloorsstraat, Generaal Armstrongweg, Maria Telkesstraat, Russel Ohlstraat, Olieweg en de Mazoutweg.
 • Enkele verkeersmaatregelen verzekeren een veilig en vlot verloop van Antwerpen Koerst. Tijdens de koers zijn alle straten langs het parcours autovrij en parkeervrij.

Zurenborg Koers

Voor het tweede jaar op rij pakt wielerclub Zurenborg Sport uit met de Zurenborg Koers. Op vrijdag 28 juni wordt de Dageraadplaats weer het strijdtoneel van het Groot Antwerps Kampioenschap voor Caféploegen. Wielrenners en caféploegen kunnen zich volledig uitleven op een parcours door het mooie Zurenborg. Randanimatie langs het parcours laat alle supporters genieten van een uniek sfeertje.

 • vrijdag 28 juni, vanaf 16 uur  
 • op en rond de Dageraadplaats (wijk Zurenborg)
 • deelnemen kost 10 euro. Inschrijven, reglement & voorwaarden en volledige programma via www.zurenborgsport.be
 • Het parcours bevat de volgende straten: Dageraadplaats, Korte Altaarstraat, Lange Altaarstraat, Draakplaats, Grotehondstraat, Oostenstraat, Lange Van Ruusbroeckstraat, Walvisstraat en Kreeftstraat.
 • Enkele verkeersmaatregelen verzekeren een veilig en vlot verloop van Zurenborg Koers. Tijdens de koers zijn alle straten langs het parcours autovrij en parkeervrij.
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen