Skip to Content
Gratis burenbox voor straatfeesten en speelstraten

Gratis burenbox voor straatfeesten en speelstraten

21/10/21

Alle inwoners van district Antwerpen die in december of januari een speelstraat, straatfeest, nieuwjaarsdrink of burenborrel organiseren kunnen een gratis burenbox aanvragen.

De burenbox zit boordevol herbruikbaar materiaal om momenten met de buren nóg gezelliger te maken. Met herbruikbare bekers en borden, vlaggetjes, een affiche om buren uit te nodigen, stoepkrijt, bakvormpjes en ingrediënten voor koekjes kunnen bewoners hun evenement extra kleur geven.

De aanvraag voor de burenbox loopt via het districtsfonds. Aanvragen kan zolang de voorraad strekt. 

“Met de burenbox willen we onze bewoners stimuleren om opnieuw een gezellige activiteit met hun buren te organiseren. De box is een leuke bijkomende ondersteuning voor hun burenborrel, straatfeest of speelstraat. Ik kijk er alvast naar uit om in heel wat straten onze nieuwe vlaggenlijnen te zien wapperen”, zegt districtsschepen voor wijkwerking Femke Meeusen.

Meer info op www.districtantwerpen.be of via deze rechtstreekse link.

Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen