Herfstklaar in 62 straten van district Antwerpen

In district Antwerpen werkten buren, buurt- en straatcomités het voorbije weekend aan een groenere en propere straat. Afsluiten deden ze vaak met een buurtdrink met soep.

62 deelnemende straten

In heel het district gingen bewoners samen aan de slag om het groen in geveltuinen, boomvakken, bloembakken … aan te pakken. Heel wat organisatoren kochten nieuwe wintervaste planten of bloembollen die in het voorjaar uitkomen voor meer groen in hun omgeving. Ze namen ook een borstel of hark en ruimden bladeren en afval op.

"We zijn heel blij dat er elke editie meer deelnemers zijn aan onze evenementen Herfstklaar en Lenteklaar. Het enthousiasme waarmee in de wijken en straten van Luchtbal tot het Kiel en van Linkeroever tot Zurenborg, kortom in heel ons district, samengewerkt wordt aan groenere straten, is hartverwarmend. Bovendien leren heel wat mensen hun buren beter kennen", zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor wijkwerking.

580 liter soep

In mei organiseerden de buurtcoaches een inspraakmoment over Herfstklaar en Lenteklaar. Uit het inspraakmoment kwam onder meer dat deelnemers meer keuze wilden in de soep die het district aanbiedt aan de deelnemers. Dit jaar leverde district Antwerpen maar liefst 580 liter tomatensoep en bloemkool-currysoep. ​ Zo konden deelnemers aansluitend samen met hun buren genieten na het opruimen van herfstbladeren en opfrissen van het groen in hun straat.

De soepkeuze, enkele aanpassingen in het inschrijfformulier, samen met een kortere aanvraagperiode (4 weken vooraf aanvragen zonder straatafsluiting of materiaalboxen) en een extra dag op vrijdag vanaf Lenteklaar 2024, komen voort uit het inspraakmoment.

Zelf aan de slag?

In 2024 organiseert district Antwerpen Lenteklaar op 22, 23 en 24 maart. De deadline om in te schrijven met straatafsluiting en materiaalbox is 9 februari 2024.

Doorheen het jaar kunnen bewonersgroepen, verenigingen en scholen ook een Buurtboost organiseren in hun omgeving.

Meer weten? www.beleefjebuurt.be

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen