Skip to Content

Hitta Kick-off aan de Napoleonkaai

15/3/2022

Op zaterdag 19 maart kan iedereen de beweegapp Hitta ontdekken aan de Napoleonkaai. Met de Instagramroute, de oriëntatieloop en de toeristische route die gelanceerd worden, ontdekken bezoekers district Antwerpen op een andere manier. Vooraf kunnen bewoners een Kick-offpunt zoeken in hun eigen buurt en zo kans maken op een ontbijtbon.

De route- en beweegapp Hitta

De Hitta route- en beweegapp wil de Antwerpenaar op een sportieve manier zijn stad laten ontdekken aan de hand van verschillende checkpoints en routes. De app bevatte al 15 wandel- en looproutes die iedereen kan volgen. Vanaf 19 maart komen daar 3 nieuwe routes bij. Via de 150 checkpoints verzamelen gebruikers punten en ontdekken ze leuke plekjes in district Antwerpen.

Hitta Kick-off op 19 maart

Op 19 maart vindt van 10 tot 14 uur de live Kick-off van Hitta plaats aan de Napoleonkaai. De Instagramroute leidt langs mooie fotoplekjes. De oriëntatieloop laat deelnemers kennismaken met orienteering, een loopsport die ook in Vlaanderen een opmars kent. De toeristische route zet jong en oud op weg om de toeristische hoogtepunten van district Antwerpen te (her)ontdekken.

In de app vinden gebruikers extra informatie over locaties waar ze passeren. Alle deelnemers krijgen ook een leuke verrassing.

Ambassadeurs Tine Embrechts en Sofie Goos lopen zelf ook een route mee. Tine zal proberen de snelste tijd neer te zetten op de oriëntatielooproute en Sofie zal met haar kindjes het Instagramparcours wandelen op zoek naar de leukste fotolocaties. Ook districtsschepen Charlie van Leuffel zal één van de nieuwe routes uitproberen. ​

"Nu het weer beter wordt, zet dat nog meer aan om buiten te komen. Met de Hitta Kick-off zetten we onze nieuwe beweegapp extra in de kijker en laten we iedereen kennismaken met de 3 nieuwe routes. De beweegapp Hitta is zeker niet enkel voor sportieve joggers, iedereen kan op zijn eigen tempo een deel van een route doen of zelf via een aantal punten een route op maat uitstippelen", zegt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport en innovatie, "zo willen we nog meer districtsbewoners in beweging krijgen."

Maak kans op een ontbijtbon

In elke postcode van district Antwerpen werd één Kick-off checkpoint geplaatst. Tijdens de Kick-off loten ambassadeurs Tine Embrecht en Sofie Goos om 11 uur willekeurig een winnaar per Hitta Kick-off checkpoint uit iedereen die het checkpoint gevonden heeft.

Bewoners van de postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 kunnen nog tot vrijdag 18 maart op zoek naar het checkpoint in hun buurt en maken zo kans op één van de ontbijtbonnen.

Tijdens de Kick-off worden nog 4 extra ontbijtbonnen verloot tussen de aanwezigen.

Meer info op www.districtantwerpen.be, via deze rechtstreekse link en op www.hitta.run.

Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen