Skip to Content
Huizenhoge schildering ‘Reaching’ doet dromen

Huizenhoge schildering ‘Reaching’ doet dromen

28/8/2023

Op de Konijnenwei, vlak naast het Vlinderpaleis en Nieuw Zuid, werd dit weekend een nieuw kunstwerk ingehuldigd. Op zondag 27 augustus kwam de street art zone aan de Konijnenwei tot een einde met de officiële onthulling van het ontwerp ‘Reaching’ op de grote containerconstructie. Artiest A Squid Called Sebastian zorgde voor een grote mural op het bestaande containerkunstwerk.

Monumentale blikvanger

Sinds 2018 siert de containersculptuur ‘Agora’ de Konijnenwei. De Sloveens-Gentse kunstenaar Mark Požlep werd destijds uitgenodigd door de bewoners van Brederode en Markgrave om een kunstwerk te maken in het kader van EXPO 2018, een plaatselijk initiatief rond kunst op openbare plekken. Het containerkunstwerk is uitgegroeid tot een symbolische ontmoetingsplek voor de verschillende bewonersgroepen van de Brederodebuurt. Het refereert ook aan de belangrijke economische activiteit van de Antwerpse haven.

Nieuwe dimensies

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen: “Op vraag van de buurt werd het bestaande containerkunstwerk aan de Konijnenwei in een nieuw jasje gestoken met een origineel grafisch ontwerp. De link met de street art zones die we jaarlijks organiseren was snel gelegd. Kunstenaar A Squid Called Sebastian creëerde een muurschildering in zijn kenmerkende stijl. Hij ging daarvoor in gesprek met Mark Požlep en legde zo de basis voor zijn inspirerende werk ‘Reaching’. Het resultaat is een kleurrijke huizenhoge eyecatcher.”

In het ontwerp reiken twee handen naar een ster. Ze staan symbool voor de universele hoop en dromen die iedereen heeft. Hoop op verandering, dromen van een nieuwe wereld? Met dit werk worden nieuwe dimensies toegevoegd aan de sculptuur op de Konijnenwei.

Bio A Squid Called Sebastian

A Squid Called Sebastian is een Belgisch-Amerikaanse artiest die zich specialiseerde in beeldverhaal. Zijn voorliefde voor Japanse en Oosterse tekeningen en de invloeden van striptekenen zijn duidelijk terug te vinden in zijn ontwerpen. Sebastian zijn werk zit vol symbolisme en surrealisme waar vaak een verhaal aan vast zit, al dan niet persoonlijk.

Meer informatie over de street art zones via www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link. De street art zones worden georganiseerd in samenwerking met  professionele kunstenorganisatie Wallin’.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen
Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen