Skip to Content

Jubileumfeest 20 jaar Het Stadsmagazijn

10/05/2022

Zaterdag 14 en zondag 15 mei viert cultureel ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn haar 20ste verjaardag met een opendeur in huis en een muziekoptreden in openlucht. Binnen zijn er workshops crea & beweging en buiten een matineeconcert met Jelle Cleymans en Lucas Van den Eynde

Gratis open workshops en matineeconcert

Zaterdag kunnen bezoekers proeven van open workshops sport, dans en schilderen: cursussen die ook doorheen het jaar worden aangeboden. Een expo toont werken van kunstateliers en sfeerbeelden van activiteiten in het centrum.

Zondag kan heel de buurt meefeesten op de Sint-Paulusplaats. Jelle Cleymans & band, Lucas Van den Eynde, Nele Goossens & Jan De Smet geven er het beste van zichzelf tijdens het concert Ode Vie, matinee van het levenslied.

"Het is fijn dat we al 20 jaar zo'n mooie locatie als Het Stadsmagazijn hebben in ons district, waar bewoners genieten van culturele momenten en elkaar kunnen ontmoeten", zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

Zaterdag 14 mei, 13 tot 18 uur in Het Stadsmagazijn

Workshops beweging en dans
13 uur | Dòngqi (beweging)- door Marylou Geysen
​14 uur | Vrije expressie (dans) – door Sally-Ann Corbett
​15 uur | Yoga – door Sporting A
​16 uur | Samba – door Mano Amaro
​17 uur | BBB – door Sporting A

Creatieve workshops
13 tot 15 uur | Aquarel – door Teresa Zamora
​15.30 uur tot 17.30 uur | Bloempotschilderen – door Antwerp Colors

Expo & taart
Sfeerbeelden van Het Stadsmagazijn. Cursisten van de kunstateliers en fotografen van vzw ’t Mikpunt stellen tentoon.

Zondag 15 mei, 14 uur op de Sint-Paulusplaats

Concertmatinee Ode Vie: Nederlandstalige levensliederen met Jelle Cleymans & band, Lucas Van den Eynde, Nele Goossens & Jan De Smet.

Het volledige programma is ook te vinden op www.stadsmagazijn.be/20jaar

 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen