Skip to Content
Kielpark krijgt poëtisch en vernieuwd basketbalplein

Kielpark krijgt poëtisch en vernieuwd basketbalplein

8/7/2022

De heraanleg van het Kielpark gaat gepaard met een sportieve en poëtische onthulling. Op vrijdag 8 juli onthulde het bestuur van district Antwerpen samen met Antwerp Giant Quinten Smout en voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem het gedicht voor een poëtisch basketbalplein. De belijning van dit basketbalveld wordt binnenkort immers vormgegeven met een gedicht van Seckou.

Vernieuwd basketbalplein

Het gedicht waaruit de belijning van het basketbalplein zal bestaan, werd op vrijdag 8 juli onthuld tijdens een sportief bewonersmoment. Nu het gedicht officieel voorgesteld is aan de buurt, volgt later deze zomer de permanente belijning.

“Met het poëtisch basketbalpleintje ronden we de heraanleg van het park in de loop van dit jaar helemaal af”, zegt Charlie Van Leuffel (districtsschepen voor sport). “Niet alleen de poëtische belijning is nieuw trouwens. Het basketbalveld kreeg ook nieuwe asfalt, nieuwe palen en nieuwe ringen. Spel, sport en cultuur komen door dit gerenoveerd pleintje naadloos samen in het Kielpark. Alle buurtbewoners kregen een uitnodiging om deze sportieve inhuldiging bij te wonen en te genieten van een basketbal showcase, gratis basketbalinitiaties en poëzie.”

Naast het basketbalveld werd ook de zone errond helemaal vernieuwd. Deze kreeg een grondige make-over met twee betonnen zitmuren, nieuwe fietsgelegenheid en een stukje ontharding.

“Ik ben blij dat ik kon meewerken aan een project dat zorgt voor meer poëzie in het straatbeeld. Hopelijk kunnen mijn woorden alle basketters motiveren om het beste van zichzelf te geven zodra ze het pleintje betreden”, aldus dichter Seckou Ouologuem.

Heraanleg Kielpark

In het Kielpark werden dit voorjaar al heel wat werken uitgevoerd.

Tom Van den Borne (districtsschepen voor jeugd en parken & groenvoorziening) licht toe: ‘District Antwerpen heeft een budget van ruim 400.000 euro vrijgemaakt voor een grondige heraanleg van het Kielpark. Zo kwamen er -mede op vraag van de buurt- extra goaltjes, meer zitbanken, betere wandelpaden en nieuwe speeltoestellen zoals een zeskantschommel, een speelhuis met glijbaan, peuterschommel en een duikelrek.”

Meer info over de heraanleg van het Kielpark via www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link.

Gedicht Seckou

train tot

bloed en zweet

jouw geest doen vervagen

wie er ook wint

ga tot

hart een werkwoord is

hard de standaard wordt

spel of sport

kiel stopt tussen deze vier lijnen

ik eet op

wie hier dichter komt

not on my watch

gij zet geen score op 't bord

not in my house

plak uw bal tegen 't bord

beter nog

ik gun u geen shot

1 hand op de bal

1 hand in uw zicht

rug naar de ring

mijn aanval

begon in de verdediging

step slide, zet vast

stop drive

duw naar de kant

en blijf plakken

aan uw tegenstander

goeie hand, afpakken

wees verstandig

pas.op.

fake

zet in de zak

stuiterstap

jump shot fade away

"tjack"

los oep a bakkes

niks als net

het geluid is zo

"strak"

snelle speler

afstand pakken

want een enkelbreker

"krakt"

ego's en deze tarmac is alles

behalve vergevingsgezind

Seckou © stadsgedicht Antwerpen 2021

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Vique Desramaux Projectdeskundige sport en senioren, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen