Loop door het hart van Antwerpen tijdens Sint-Andriesrun

Loop door het hart van Antwerpen tijdens Sint-Andriesrun

31/5/2024

De Sint-Andriesrun laat lopers genieten van een parcours doorheen de iconische Sint-Andrieswijk in Antwerpen-Centrum. Op zondag 2 juni kunnen lopers zich wagen aan een parcours 5 of 10 kilometer. Niet de langste, wel de plezantste stratenloop van ’t stad met veel randanimatie langs het parcours. Er is een kidsrun voor de allerkleinsten. 

Charmante stratenloop

De Sint-Andriesplaats is de centrale locatie van deze stratenloop. Elke wedstrijd start en eindigt er.

Charlie Van Leuffel (districtsschepen voor sport): "Deze loop door het hartje van Antwerpen is een aanrader voor iedereen. Er is voor elke leeftijd een aangepast programma. Volwassenen lopen 5 of 10 kilometer, voor kinderen is er een aangepaste kidsrun van 650 of 1.300 meter. Op verschillende locaties langs het parcours worden de lopers muzikaal aangemoedigd. Een rondje lopen was nog nooit zo leuk en gezellig."


​Niet lopen, wel supporteren? Ook dan is de Sint-Andriesrun zeker een bezoekje waard. Op en rond het Sint-Andriesplein is er animatie voor jong en oud. 

Paul Struyf (voorzitter Sportief Sint-Andries): "De 12e editie alweer! Dit jaar staat de Sint-Andriesrun garant voor een onvergetelijke ervaring met een overvloed aan randanimatie. De Pachtstraat wordt omgetoverd tot een speelstraat met springkastelen, obstakelbanen en kindergrime. Op de Sint-Andriesplaats is het gezelligheid troef met tal van standhouders en foodtrucks."

Programma

Kidsrun 

  • 13 uur | start voor kinderen tot 9 jaar | 650 meter 
  • 13.30 uur | start voor kinderen van 10 tot 12 jaar | 2 x 650 meter 

Sint-Andriesrun (volwassenen) 

  • 15.15 uur | start 5 km (2 rondes van 2,5 km) en 10 km (4 rondes van 2,5 km) 

De Sint-Andriesrun wordt georganiseerd door Sportief Sint-Andries, in samenwerking met district Antwerpen. Alle info over het volledige programma, parcours en inschrijvingen via www.sintandriesrun.be.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen