Skip to Content

Luisterverhalen over feesten in de jaren 50, 60 en 70

16/10/2022

Vandaag werd de minipodcastreeks 'Feest!' gelanceerd, met kleurrijke verhalen van Antwerpse senioren. Ze nemen je mee naar de swingende jaren 50, 60 en 70 en doen het uitgaan van die tijd herleven.

De luisterverhalen geven een inkijk in het boeiende feestverleden van district Antwerpen. Anna, Ester, Annie, Paul, Herman en Viviane vertellen schitterende verhalen over dansen en dansschoenen, bals en bijzondere momenten.

"Ik heb echt een leuke tijd gehad: walsen, steppen, tango, rumba… En schoenen die ik versleten heb: mijn vader moest niet anders doen dan de hakjes maken. Hij maakte ze zilver.Anna, 91 jaar en levensgenieter.

Tom Van den Borne, districtsschepen voor senioren: "Ons district was altijd al een swingende plek. Met de oude zaal Harmonie, nu ons districtshuis, als één van de beroemde locaties, eerst als concertzaal, daarna vooral ​ gekend door de vele t-dansants en fuiven. Maar wie kent café Welkom, of het Romy Goldmuntzcenter? Met de podcastreeks maken we de brug van vroeger naar nu."

"In café Welkom op ’t Damplein hadden ze een dubbele deur. Op een dag opende iemand die deur en reed er een klein autooke binnen, tot bij het ‘duveltje’ in het midden van het café. Ken je dat, een duveltje? Dat is zo’n stoveke: hoog, smal en rond. Daar kreeg de chauffeur een pintje. Dat kan je je nu niet meer voorstellen." Annie, 77 jaar en goedlachs.

Gratis luisterverhalen

Geïnteresseerden vinden de gratis podcasts op www.districtantwerpen.be of via deze rechtstreekse links:

Zorgbedrijf Antwerpen maakte deze luisterverhalen op vraag van district Antwerpen.

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Annick Jacobs communicatie, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen