Maak je straat Lenteklaar

Maak je straat Lenteklaar

In het weekend van 25 en 26 maart kunnen inwoners van district Antwerpen deelnemen aan Lenteklaar. Inschrijven kan tot 12 februari. Met Lenteklaar maken bewoners samen met hun buren de straat groener en properder.

Samen met de buren genieten van een aangename straat tijdens de lente? District Antwerpen ondersteunt geïnteresseerde bewoners met een toelage en soep voor de deelnemers.

Districtsschepen voor wijkwerking, Femke Meeusen: ​ "Na de eerste succesvolle editie van Herfstklaar in het weekend van 11 november, herhaalt het district deze actie in de lente met Lenteklaar. In het najaar kunnen bewoners dan ook opnieuw deelnemen aan Herfstklaar. Het is een mooie gelegenheid om je buren te ontmoeten."

Lenteklaar brengt buren samen

Bewoners kunnen de boomvakken aanplanten of opfrissen, geveltuintjes klaarmaken voor de lente en een regenton aanvragen voor opvang van het regenwater. Ze kunnen ook een workshop organiseren, een culturele act of kinderanimatie laten komen en een drink organiseren voor de buren. ​

Meer info en inschrijven

Geïnteresseerden vinden meer info op de website www.districtantwerpen.be of via deze rechtstreekse link.

 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Buurtcoaches district Antwerpen district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen