Noorderlicht laat 2060 bruisen van creativiteit en verbondenheid

Noorderlicht laat 2060 bruisen van creativiteit en verbondenheid

17/11/2023

Op donderdag 30 november verrijkt de artistieke parade Noorderlicht de straten van 2060 opnieuw met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Buurtbewoners, studenten en kunstenaars wandelen samen door de wijk. De parade vertrekt in de Kerkstraat en eindigt bij Het Oude Badhuis met een afsluitend buurtfeest. Dit jaar is het thema ‘Eerder, later’.

Eerder, later

Tijdens Noorderlicht slaan studenten van AP Hogeschool, kunstenaars, scholen en buurtbewoners uit de wijk 2060 de handen in elkaar voor buurtversterkende en artistieke projecten.

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen nodigt alle buurtbewoners uit om mee te wandelen: “Kunstroute Noorderlicht weet elk jaar weer te verrassen, zowel wat de acts als de locaties betreft. Met deze parade kan iedereen mee op stap langs verrassende optredens en straffe kunstinstallaties op 13 plekken door de wijk 2060. Het thema ‘Eerder, later' maakt het mogelijk om op een originele wijze vooruit of achteruit te blikken.”

Toeristentrammetje

Deelnemers kunnen meestappen in de parade en gaandeweg alle acts ontdekken. Een toeristentrammetje biedt vermoeide benen even rust en volgt de parade. Onderweg ontvangen bezoekers een warm hapje of een kom soep. Noorderlicht sluit af met een groot buurtfeest in Het Oude Badhuis.

Parade door de wijk 2060

Bezoekers verzamelen om 18 uur bij de Sint-Willibrorduskerk (Kerkstraat 89). De parade start om 18.30 uur en volgt deze route: Van Urselstraat > Jan Palfijnstraat > Zetternamstraat > Sentensteeg > Gasstraat > Biekorfstraat > Essenstraat > Damplein > Twee Netenstraat > Weilandstraat > Demerstraat > Het Oude Badhuis.

Route en locaties Noorderlicht 2023
Route en locaties Noorderlicht 2023

Praktisch

  • donderdag 30 november 2023
  • samenkomst aan Kerkstraat om 18 uur, vertrek om 18.30 uur.
  • eindpunt met slotfeest aan Het Oude Badhuis (Stuivenbergplein 38) om 21 uur (buurtfeest tot 24 uur)
  • iedereen kan gratis deelnemen, inschrijven is niet nodig

Meer info over Noorderlicht via www.districtantwerpen.be of volg het event via facebook.com/ParadeNoorderlicht.

De parade Noorderlicht is een organisatie van AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in samenwerking met district Antwerpen.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen