Persuitnodiging | Burgerbegroting viert 10-jarig jubileum tijdens feestelijke kick-off

Persuitnodiging | Burgerbegroting viert 10-jarig jubileum tijdens feestelijke kick-off

1/3/2023

Thema's kiezen en geld verdelen

Tijdens de officiële kick-off van de Burgerbegroting op zondag 5 maart kiezen alle deelnemers samen hun favoriete thema's én hoeveel budget elk thema krijgt. Er ligt maar liefst 1,4 miljoen euro klaar om te verdelen over de thema's.

Uit een lijst van 30 thema's worden de 5 belangrijkste thema's geselecteerd. Binnen al die verkozen thema's kunnen er later projecten ingediend worden. Ook online kan er gestemd worden. Elke inwoner van district Antwerpen kan tot en met zondag 26 maart stemmen via www.burgerbegroting.be.

10 jaar Burgerbegroting

Dit jaar vindt de 10de editie van de Burgerbegroting plaats. District Antwerpen zet de impact van 10 jaar Burgerbegroting in de kijker met een feelgood campagne voor alle bewoners. Tijdens de kick-off wordt de campagne '10 jaar Burgerbegroting in 10 weetjes waar je gelukkig van wordt' gelanceerd.

Ontdek de campagne én 10 jaar Burgerbegroting-geschiedenis in aanwezigheid van Femke Meeusen (districtsschepen voor participatie) en Paul Cordy (districtsburgemeester).

De pers is van harte welkom op zondag 5 maart om 14 uur in zaal Horta, Hopland 2, 2000 Antwerpen. Graag aanwezig? Stuur een mailtje naar communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be

 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
David Michiels projectmedewerker Burgerbegroting & participatie, District Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen