Skip to Content

Persuitnodiging: Droomspeeltuin van stedelijke basisschool Creatopia en district Antwerpen zet op 18 mei 't Kiel in bloei

16/05/2022

Op woensdag 18 mei neemt de natuur het over in de speeltuin aan de Jan De Voslei op het Kiel. De speeltuin wordt een groene oase vol grote, weelderige planten, fantasierijke, kleurrijke bloemen en tientallen vlinders en bijen. De leerlingen van de kleuter- en lagere school stellen hun droomspeeltuin voor in aanwezigheid van districtsschepen voor groenvoorziening en jeugd Tom Van den Borne. 

De groene ‘droomspeeltuin’ is een actie voor Buurt in Bloei, een groenproject van district Antwerpen. Samen met stedelijke basisschool Creatopia maakt het district een speeltuin die doet dromen van meer groen en vlinders op ’t Kiel. De actie wil kinderen, ouders en de buurt inspireren om zélf hun gevel, straat en buurt te vergroenen met Buurt in Bloei.

Uitnodiging

De pers is van harte welkom om de unieke droomspeeltuin te komen ontdekken op woensdag 18 mei om 12.15 uur aan de speeltuin Jan De Voslei (hoek Boomsesteenweg), 2020 Antwerpen (zie plan onderaan).

Programma

12.15 tot 13 uur | Mogelijkheid tot interviews met:

  • Tom Van den Borne, schepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren en leefmilieu (district Antwerpen)
  • Anja van Stappershoef, projectleider groenprojecten (district Antwerpen)
  • Leerkrachten en leerlingen, stedelijke basisschool Creatopia (Stedelijk Onderwijs)

12.15 tot 14 uur | Evenement

  • Picknick
  • Buurt in Bloei-infostand voor ouders en buurtbewoners
  • Workshop bloemen knutselen voor kinderen en ouders door leerkrachten Creatopia
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu

 

Story image

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen