Persuitnodiging: Feestelijke inhuldiging Regentstraat

6/5/2024

Op zondag 12 mei 2024 organiseert district Antwerpen een buurtfeest om samen met alle bewoners de klimaatbestendige heraanleg van de Regentstraat te vieren. De duurzame heraanleg van deze tuinstraat werd succesvol afgerond eind 2023. Deze werken maakten deel uit van het ‘Antwerpen Breekt Uit’-proefproject in district Antwerpen.

Officiële inhuldiging

De pers is van harte welkom tijdens de feestelijke inhuldiging van de vernieuwde Regentstraat op zondag 12 mei om 13.15 uur. De Regentstraat wordt ingehuldigd door Erica Caluwaerts (schepen voor openbaar domein), Paul Cordy (districtsburgemeester district Antwerpen) en Tom Van den Borne (districtsschepen voor groenvoorziening & parken).

Programma

  • 13.15 uur: officiële inhuldiging door stad- en districtsbestuur
  • Doorlopend: een foodtruck zorgt voor drankjes en wafels. Kinderen kunnen de hele namiddag genieten van speelmogelijkheden terwijl Papa Mojito voor muzikale begeleiding zorgt.
  • 16 uur: einde buurtfeest

Wat is een klimaatbestendige heraanleg?

Stad en district Antwerpen willen met het oog op de klimaatverandering de straten klaarmaken voor de toekomst. In een klimaatrobuuste straat staan meer vergroening, ontharding (ruimte voor water) en verbinding voorop. Door meer groen en water in de straat, zal er meer schaduw en koelte zijn tijdens warme zomers en minder wateroverlast tijdens hevige regen. Antwerpen Breekt Uit bundelt al de verschillende projecten die hieraan meewerken.

Andries Gouweloose Publieke Ruimte district Antwerpen
Paul Cordy districtsburgemeester bevoegd voor publiek domein & mobiliteit, burgerlijke stand
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Erica Caluwaerts Schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen