Skip to Content
Persuitnodiging: feestelijke inhulding van De Visser op Linkeroever

Persuitnodiging: feestelijke inhulding van De Visser op Linkeroever

14/6/2022

In het najaar van 2021 werd het beeld ‘De Visser van Tiszaszederkény’ geplaatst aan het wandelpad aan de Galgenweellaan op Linkeroever. Deze locatie werd gekozen in overleg met de buurtbewoners en lokale verenigingen. Op dinsdag 21 juni 2022 nodigt district Antwerpen alle buurtbewoners en de pers uit voor de officiële inhuldiging van het kunstwerk.

Feestelijke inhuldiging

De inhuldiging van ‘De Visser’ start om 17 uur met een muzikale ontvangst. Aansluitend geeft Femke Meeusen (districtsschepen voor cultuur) een korte welkomstspeech en voorziet het Middelheimmuseum een woordje uitleg over het kunstwerk. Aan het standbeeld worden ook alle kleurplaten verzameld en tentoongesteld die eerder verdeeld werden in de buurt en nabijgelegen scholen.

Na de feestelijke inhuldiging aan het standbeeld kunnen alle bezoekers een glaasje drinken tijdens een receptie in de nabijgelegen zomerbar Café Kamyon.

Praktisch

 • dinsdag 21 juni 2022
  • 17 uur: muzikale ontvangst aan het standbeeld door ‘No Pareto’
  • 17.30 uur: officiële inhuldiging ‘De Visser’
  • 18 uur: receptie in Café Kamyon
  • 19 uur: einde
 • Locaties:
  • inhuldiging standbeeld: Galgenweellaan, 2050 Linkeroever
  • receptie: Café Kamyon (Beatrijslaan 29, 2050 Linkeroever)

De Visser

De sculptuur ‘Tiszaszederkéner Fisher’ van de Hongaarse beeldhouwer Imre Szebenyi komt uit de collectie van het Middelheimmuseum. Het beeld toont een statige en tegelijk kwetsbare vissersfiguur die de relatie weerspiegelt tussen de mens en natuur in een stedelijke omgeving. De kunstenaar maakte het beeld in 1967, voor de Hongaarse stad Tiszaszederkény, het is 323 centimeter hoog en gemaakt van een koperlegering. Het beeld kijkt nu uit op het Galgenweel en waakt sereen over het water. 

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen