Skip to Content

Persuitnodiging: Onthulling monumentale schildering ‘Reaching’

24/8/2023

De Konijnenwei werd in augustus tijdelijk omgetoverd tot een street art zone met graffiti-workshops in het nabijgelegen buurthuis Unik. Het containersculptuur ‘Agora’ van kunstenaar Mark Pozlep siert sinds 2018 de Konijnenwei. Op vraag van de buurt wordt het werk nu in een nieuw jasje gestoken. De Belgisch-Amerikaanse artiest A Squid Called Sebastian presenteert op 27 augustus zijn imposante ontwerp 'Reaching'.

De pers is welkom op zondag 27 augustus om 15 uur op de Konijnenwei voor de officiële onthulling van de schildering op het containersculptuur in aanwezigheid van districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen. A Squid Called Sebastian legt dan de laatste hand aan zijn ontwerp.

Bevestig je komst voor vrijdag 25 augustus (18 uur) via communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be.

Bio A Squid Called Sebastian

A Squid Called Sebastian is een Belgisch-Amerikaanse artiest die zich specialiseerde in beeldverhaal. Zijn voorliefde voor Japanse en Oosterse tekeningen en de invloeden van striptekenen zijn duidelijk terug te vinden in zijn ontwerpen. Sebastian zijn werk zit vol symbolisme en surrealisme waar vaak een verhaal aan vast zit, al dan niet persoonlijk.

Meer informatie over de street art zones via www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link. De street art zones worden georganiseerd in samenwerking met  professionele kunstenorganisatie Wallin’.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen