Persuitnodiging: Onthulling muurschildering ‘Helden van Antwerpen Noord’

26/7/2023

In juli werd de Halenstraat tijdelijk een hippe Street Art Zone. Zo kreeg de betonnen spoormuur in de Halenstraat gaandeweg een nieuw, kleurrijk uitzicht. Tijdens graffiti-workshops konden creatievelingen van alle leeftijden de muur gebruiken als canvas. Op zondag 30 juli wordt dit street art project feestelijk afgerond. De Antwerpse artieste Pink Painter maakt dan een meterslange blikvanger met als thema ‘Helden van Antwerpen Noord’.

Ook de pers is van harte welkom op zondag 30 juli om 14 uur in de Halenstraat (aan de spoorwegberm, vlak naast de watertorens) voor de onthulling van de muurschildering. Een verrassend ontwerp met oog voor een sportieve oud-inwoner van de Seefhoek. Professionele graffiti-artieste Pink Painter legt dan de laatste hand aan deze permante, artistieke eyecatcher voor de buurt. Bevestig je komst voor vrijdag 28 juli (17 uur) via [email protected].

Bio Pink Painter

Pink Painter is de alias van Jasmine Roemendael, een Antwerpse artieste die zich specialiseert in letterkunst en 3D. Kleur, beweging en een speels kantje zijn vaak terug te vinden in haar werk. Ze zoekt naar opportuniteiten om positieve boodschappen de wereld in te sturen en is bedreven in portretten en creatieve verbindende elementen.

Meer informatie over de street art zones via www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link. De street art zones worden georganiseerd in samenwerking met ErfgoedLab, in het kader van ‘Geheugen van Stuivenberg’ en kunstenorganisatie Wallin’.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen
Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen