Persuitnodiging: opening jubileumeditie Poëzievensters Zurenborg

26/5/2023

De pers is van harte welkom tijdens de aftrap van de 5de editie van Poëzievensters Zurenborg op zaterdag 27 mei om 14.30 uur in café Moeskop (Dageraadplaats 17, 2018 Antwerpen). Districtsschepen Tom Van den Borne zal deze editie officieel openen als vervanger voor Femke Meeusen (districtsschepen bevoegd voor cultuur).

De Poëzievensters zijn een initiatief van de buurtbewoners en worden dit jaar gecoördineerd door wijkdichter Ricardo Anemaet, in samenwerking met district Antwerpen. Tijdens de zomer sieren maar liefst 118 raamgedichten van 17 dichters de ramen van buurtbewoners in Zurenborg en Groen Kwartier.

Op de officiële opening zullen enkele deelnemende dichters voorlezen uit eigen werk. Die gedichten staan ook in ‘Gedichten uit Zurenborg’, een uitgave die alle poëzie bundelt. Dit boek wordt officieel voorgesteld tijdens het persmoment.

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen