Persuitnodiging: Verhalen uit Harmonie

Persuitnodiging: Verhalen uit Harmonie

18/09/2023

De Harmonie was van 1846 tot 1923 het zomerlokaal van de Société. Exact 100 jaar geleden werden het gebouw en het park aan de stad verkocht. Vanaf toen kreeg het gebouw een nieuwe invulling als stadsfeestzaal. ​ Om de feestelijke en muzikale geschiedenis te vieren, heeft district Antwerpen een erfgoedtraject doorlopen.

Dit erfgoedtraject resulteerde in 12 luisterverhalen en een tentoonstelling over de geschiedenis van de Harmonie, met een officieel openingsmoment op donderdag 21 september. Historicus Jakob Ulens zal een rondleiding geven langs de verschillende panelen van de tentoonstelling in aanwezigheid van districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen en 4 getuigen uit de luisterverhalen.

Ook de pers is van harte welkom op donderdag 21 september om 11 uur in het Harmoniegebouw en het park.

Bevestig je komst voor woensdag 20 september (12 uur) via communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen