Skip to Content

Pleinpret brengt gratis open aanbod naar de wijken in de zomer

30/06/2022

Tijdens de maand juli trekken de monitoren van district Antwerpen elke week naar een ander plein. Alle kinderen kunnen gratis meespelen en genieten van workshops. 

Spelen, dansen, knutselen of muziek maken

Kinderen kunnen vrij aansluiten bij de activiteiten. Al vanaf 10 uur zijn ze welkom om te ravotten, het spelmateriaal uit te testen en samen buiten te spelen. Elke week zijn er ook enkele verrassende workshops. Zo kunnen de jonge deelnemers muziek leren spelen, dansen of bijvoorbeeld een eigen creatie maken met macramé.

"Na een eerste week Pleinpret in de paasvakantie, brengen we deze zomer ons open aanbod naar de wijken", zegt districtsschepen voor jeugd Tom Van den Borne. "Met zowel vrij spelaanbod als verschillende workshops bereiken we ook kinderen die niet zo snel deelnemen aan georganiseerde activiteiten. We gaan naar hen toe, in hun eigen buurt."

Waar?

  • 4 tot 8 juli: Harmoniepark
  • 12 tot 15 juli: Kiel aan de Silvertopblokken (Speeltuin Floris Primsstraat)
  • 18 tot 20 juli: ABC Linkeroever (Speeltuin Julius Vuylstekelaan)
  • 25 tot 29 juli: Tampicopark Luchtbal
  • telkens van 10 tot 16 uur
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Tanja Adriaenssens projectmedewerker jeugd, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen