Project Kunstwijk brengt kunst en muziek naar het Kiel

Project Kunstwijk brengt op zaterdag 4 en zondag 5 november Exposed music met curator Gregory Frateur en een gevarieerde familiedag naar de wijk Kiel. Elk jaar wordt een andere wijk in district Antwerpen in de kijker gezet tijdens een multidisciplinair kunstenfestival waarbij amateurs en professionele kunstenaars het podium delen op verschillende locaties in de wijk.

Exposed music op zaterdag

Op zaterdag 4 november nodigt curator Gregory Frateur voor 'Exposed Music' bezoekers uit om op een ontdekkingsreis te gaan langs muziekoptredens op bijzondere locaties op het Kiel. ​ Met onder meer Hantrax & Magic Jaimy, Roos Rebergen & SunSunSun string orkestra, Pieter Matthynssens & vrienden ft. Eurudike de Beul en Rachid Kasmi.

Hantrax, het pseudoniem van Han Swolfs, is een veelzijdige componist, uitvoerder en pianist met betoverende dynamische live-elektronische shows en creatieve pianomuziek.

Magic Jaimy is een getalenteerde goochelaar die zijn kunsten vertoont met enthousiasme en fantasie.

Pieter Matthynssens en vrienden brengen een indrukwekkende uitvoering van Mikis Theodorakis' werk, met Eurudike De Beul als de briljante zangeres.

Roos Rebergen en het SunSunSun String Orkestra bieden een unieke ervaring met Roosbeef-klassiekers en betoverende poëzie.

Rachid Kasmi is een Marokkaans-Belgisch artiest. Hij staat bekend om zijn veelzijdig repertoire, geïnspireerd door Reggada, Raï, Chaabi, Izizign en Charki.

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen blikt enthousiast vooruit: "Het laatste weekend van de herfstvakantie kunnen gezinnen en cultuurliefhebbers genieten van fijne voorstellingen en activiteiten op het Kiel. De wandeling langs 4 performances met Gregory Frateur brengt je op bijzondere locaties. ​ De familiedag focust op kinderen, met heerlijke voorstellingen en kunst ontdekken rond de Nova. Project Kunstwijk geeft ook deze editie een podium aan gevestigde namen en een resem jong -en minder jong- talent uit de buurt."

Familiedag op zondag

Tijdens het kunstenfestival op zondag zijn er activiteiten voor heel de familie. Er is beeldende kunst, theater, zang en percussie voor jong en oud. De vrijwilligers van ontmoetingscentrum Nova zorgen voor heel wat lekkers in de foyer.

 • Expo Kindertuin: Kinderen kunnen zich uitleven op kunstwerken van Elke Lemmens.
 • Kunst in de stad: Een gids leidt u langs kunstwerken in de omgeving van Nova.
 • Diorama door Hanafubuki: Een poëtische reis voor kinderen.
 • Club Zaghareed: Een performance en workshop met vocale technieken.
 • Percussie Showcase: Kinderen tonen hun vaardigheden na percussieworkshops.
 • Koor van 't Kiel: Een showcase van het lokale koor i.s.m. Academie Hoboken.
 • Verhalen in alle talen: De bibliotheek brengt verhalen in verschillende talen.

Praktisch

 • Project Kunstwijk Kiel
 • zaterdag 4 en zondag 5 november 2023
 • Nova Kiel (Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen) en andere locaties in de wijk
 • Meer info en tickets via www.projectkunstwijk.be

Project Kunstwijk is een festival van Lokaal Cultuurbeleid en district Antwerpen in samenwerking met verschillende partners. Exposed Music is een project van district Antwerpen en de cultureel ontmoetingscentrum Nova.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Bart Eggermont projectmedewerker, stad Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen