Skip to Content
Project Kunstwijk: ontdek 2030 op een artistieke manier tijdens 'Living Luchtbal'

Project Kunstwijk: ontdek 2030 op een artistieke manier tijdens 'Living Luchtbal'

3/10/2022

Project Kunstwijk komt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober naar wijk Luchtbal. Elk jaar wordt een andere wijk in district Antwerpen in de kijker gezet tijdens een multidisciplinair kunstenfestival waarbij amateurs en professionele kunstenaars het podium delen op verschillende locaties in de wijk. Deze keer is postcode 2030 aan de beurt met als thema ‘Living Luchtbal’.

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen blikt enthousiast vooruit: "Tijdens het tweede weekend van oktober ontdek je Luchtbal op een verfrissende manier: er is de bijzondere architectuur en knappe street art maar ook enkele verborgen pleintjes en wandelwegen. Project Kunstwijk geeft ook deze editie een podium aan gevestigde namen en een resem jong -en minder jong- talent uit de buurt."

Programma Living Luchtbal

Exposed Music
​Na een reeks succesvolle edities in de binnenstad komt Exposed Music naar Luchtbal. De Antwerpse muzikant Aldo Struyf stelde het programma samen en neemt je mee op een tour langs originele plekken in de wijk zoals de kerk en Basisschool De Optimist. Op het programma staat onder andere Comité Hypnotisé (Tim Vanhamel) samen met afrodanser Yoshi, Nicolas Mortelmans Trio, Big Dave y Son Amigos Fantasticos ​ en The Concrete Boys met Iraans-Belgische fotografe Mashid Mohadjerin.

Wandeling door Expeditie De Stad
De gidsen van Expeditie De Stad ontwikkelen speciaal voor Living Luchtbal een wandeling door de wijk, op zoek naar de verborgen hoeken en verhalen. Onderweg vertelt de gids meer over de interessante architectuur en de geschiedenis van de Luchtbal. De wandeling toont de charme van deze diverse en gezellige plek tussen stad en haven.

​Expo twintigdertig
In BLOC 2030 kan je doorlopend de expo van fotograaf Nick Claeskens bekijken. Deze inwoner van de Luchtbal maakte enkele jaren geleden een reeks portretten van bewoners uit de Torens als eindwerk. Daarnaast wordt ook een nieuw kunstwerk getoond dat gemaakt werd door de bewoners voor de expo ‘Thuis in de Stad’ die binnenkort in het MAS opent.

Buurtfeest 'Welkom in onze Living'
Op zondagnamiddag sluiten we Living Luchtbal af met een feestelijke namiddag met optredens van buurtbewoners met de Marokkaanse groep El-Bashaer en enkele Afghaanse muzikanten.

Concerten, dans en kinderkunstenfestival
Op vrijdagavond stellen de jonge curatoren van de bib een programma samen dat een ode brengt aan de Congolese muziek en dans. Jean Bosco Safari & Ben Crabbé eren op zondag de iconische Beatle John Lennon met Imagine No Lennon. Buurtbewoner Colin Gould verzorgt het voorprogramma. Op zaterdag wordt de bibliotheek eventjes BLOCNOTE, oftewel een hip kinderkunstenfestival met workshops en expo’s.

Praktisch

  • Living Luchtbal
  • vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober 2022
  • BLOC 2030 (Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen) en andere locaties in de wijk
  • Meer info en tickets via www.projectkunstwijk.be

Project Kunstwijk is een festival van Lokaal Cultuurbeleid en district Antwerpen in samenwerking met verschillende partners. Exposed Music is een project van district Antwerpen en de culturele ontmoetingscentra BLOC 2030, coStA en Het Stadsmagazijn.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Karen Thaens Communicatiedeskundige, BLOC 2030
Story image

 

Campagnebeeld Living Luchtbal | © Frederik Beyens
Campagnebeeld Living Luchtbal | © Frederik Beyens

 

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen