Schengenplein krijgt allereerste beweegbank in district Antwerpen

Schengenplein krijgt allereerste beweegbank in district Antwerpen

22/6/2023

Wie aan zijn conditie wil werken, kan vanaf nu naar het Schengenplein om de gloednieuwe IPitup-beweegbank te testen. Deze zitbank is een compact alles-in-ééntoestel dat een grote variatie aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht je leeftijd of niveau.

Voor jong en oud

Op donderdag 22 juni werd de IPitup-beweegbank op het Schengenplein in de Cadixwijk geplaatst. De bank kreeg er een plaatsje tussen de groenzones en Woonzorgcampus Cadiz.

Een bewuste keuze volgens Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor jeugd en senioren): “Als district vinden we het belangrijk om inwoners van alle leeftijden te stimuleren om zoveel mogelijk te bewegen. In de buurt van het Schengenplein liggen twee woonzorgcentra en een lyceum. Zo kan de beweegbank aansluiting vinden bij jong en oud."

Voor alle niveaus

De beweegbank heeft aan elke zijde verschillende oefenzones. Dit maakt dat de bank door meerdere personen tegelijk gebruikt kan worden. Dankzij infopanelen met laagdrempelige voorbeeldoefeningen kan iedereen met de bank aan de slag, ongeacht je niveau. Bezoekers worden gestimuleerd om samen te bewegen en te sporten, en de bank zorgt ook voor sociale ontmoeting.

Charlie Van Leuffel (districtsschepen bevoegd voor sport): “Er zijn maar liefst 250 oefeningen mogelijk aan de multifunctionele beweegbank. Er valt dus heel wat te ontdekken. Ook als je maar weinig of sporadisch sport, vind je er zeker een oefening die bij jou past. De infopanelen helpen je op weg. Hopelijk worden alle voorbijgangers, sporters en kinderen geprikkeld om de bank uit te proberen.”

De bewoners van woonzorgcampus Cadiz brachten als eerste een bezoekje aan de beweegbank. Ook de seniorenraad van district Antwerpen was vertegenwoordigd. Een medewerker van IPitup gaf alle aanwezigen, het zorgpersoneel en ergotherapeuten een woordje uitleg over de mogelijke oefeningen en de werking van het toestel. Al snel vonden ook jongeren uit de buurt hun weg naar de beweegbank.

Momenteel staat er een mobiele variant van de beweegbank op het plein. Als de bank succesvol blijkt, kan een permanente installatie volgen.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Nicolas Raemdonck medewerker Publieke Ruimte, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen