Skip to Content

Scholenveldloop in Park Spoor Noord

05/05/2022

2130 kinderen van 11 scholen uit Antwerpen-Noord nemen op vrijdag 6 mei deel aan de veldloop in Park Spoor Noord. Na afloop krijgen ze een lekkere appel en een sportieve klasfoto.

Sportpret voor iedereen

Kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar lopen in verschillende groepen afstanden aangepast aan hun leeftijd. Onder begeleiding van BVAC, Beerschot Atletiek, gaan ze onderling de competitie aan. Aangemoedigd door een speaker en muziek zal Park Spoor Noord bruisen van de sportieve energie. De focus ligt niet op winnen maar op fair play en samen sporten.

Districtsschepen voor sport Charlie Van Leuffel: "Meer dan 2000 kinderen uit ons district kunnen zich tijdens deze scholenveldloop samen met hun klasgenootjes sportief uitleven. Zo maken ze op een fijne manier kennis met lopen en atletiek. Het goede weer maakt het ook nog eens extra leuk om buiten te sporten."

Ook de pers is van harte welkom op vrijdag 6 mei van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur in Park Spoor Noord, Damplein 31, 2060 Antwerpen.

Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen