Sinjor Circo brengt internationaal straattheater naar pleinen in district Antwerpen

Sinjor Circo brengt internationaal straattheater naar pleinen in district Antwerpen

28/5/2023

In mei en juni organiseert district Antwerpen 4 zondagen op rij het jaarlijkse festival Sinjor Circo. Elke week presenteren gezelschappen uit heel Europa spectaculaire acrobatie, hilarische slapstick en poëtische voorstellingen voor jong en oud. Er is doorlopend randanimatie, een bar en foodtrucks.

Het festival Sinjor Circo reist wekelijks van locatie naar locatie, met een knallende starteditie op het bruisende Sint-Jansplein. Op Linkeroever stappen de bezoekers rechtstreeks van de veerboot de speeltuin aan de Thonetlaan, tussen de bomen, in. Ook het Belvédère Droogdokkenpark charmeert met een al even uniek zicht op de Schelde. Het Harmoniepark is de groene eindhalte.

"Sinjor Circo is ondertussen een gevestigde waarde in ons district en verwondert jaarlijks bezoekers van alle leeftijden. Het brengt originele circusacts en acrobatie naar de verschillende wijken van ons district. Met dit succesvol aanbod van cultuur in de publieke ruimte zorgen we voor een ontspannen namiddag vol spektakel, " zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

Praktisch

  • Bar en foodtruck: van 12 tot 18 uur
  • Randanimatie met een theatraal komische twist: van 12.30 tot 18 uur
  • Gratis voorstellingen: om 13.30, 15 en 16.30 uur
  • Zondag 28 mei | Sint-Jansplein (Antwerpen-Noord)
  • Zondag 4 juni | Speeltuin Thonetlaan (aan veerboot Linkeroever) 
  • Zondag 11 juni | Belvédère Droogdokkenpark (Eilandje)  
  • Zondag 18 juni | Harmoniepark (Koningin Elisabethlei)  

Meer informatie over het programma op www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Bram Bernolet cultuurteam district Antwerpen, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen