Skip to Content

Sinjor Circo brengt straattheater op Antwerpse pleinen

30/05/2022

Op drie zondagen in juni kunnen inwoners van district Antwerpen gratis straattheater bewonderen op verrassende locaties tijdens Sinjor Circo. Het straatfestival is in 2022 aan zijn vijfde jaargang toe.

Sinjor Circo vindt plaats op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord, aan de Schijfstraat op het Kiel en aan de Santiagostraat op Luchtbal. Iedereen kan gratis genieten van spectaculaire acrobatie, hilarische slapstick en poëtische voorstellingen.

Zondag 5 juni | Sint-Jansplein (Antwerpen-Noord)

De voorstelling Kinematos van manoAmano Circo start om 13 uur. Deze Argentijnse acrobaten toeren de wereld rond met een meesterwerk van precisie, hoogtevrees en komedie. Hoewel de acrobaten niet kunnen vliegen, blijven ze het toch proberen.

Om 15.30 uur volgt dan Fuori Porta van Piero Massimo Macchini en Paolo Figri, een voorstelling vol fantasie, muziek en improvisatie die de mimetechniek met komisch drama combineert.

Zondag 12 juni | Schijfstraat 105 (Kiel)

La place est libre? van La Compagnie Tempo d’Eole is een voorstelling met 6 acrobaten, 1 hond en 2 paarden en stelt de publieke ruimte in vraag. Deze voorstelling combineert acrobatiek, paardenkunst en theater.

De Argentijn Mencho Sosa is een echte balvirtuoos. Hij kan 5 voetballen tegelijk aan! Hij reist de wereld rond met voetbal, circus en humoristisch showmanschap.

Zondag 19 juni | Santiagostraat (Luchtbal)

Les Dudes halen hun inspiratie bij de sprookjeswereld van H.C. Andersen. De familieshow Stories in the city! zit vol plezier en gekke wendingen, met livemuziek, crazy comedy en ongelofelijke trucs.

In De Cuyper vs De Cuyper van Cie Pol & Freddy nemen 2 jonglerende broers het tegen elkaar op. Enthousiaste supporters, een strenge scheidsrechter en een niet altijd even objectieve verslaggever maken het plaatje compleet.

"Sinjor Circo brengt originele circusacts en acrobatie naar de verschillende wijken van ons district. Met dit succesvol aanbod van cultuur in de publieke ruimte zorgen we voor een ontspannen namiddag vol verwondering, " zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

Praktisch

  • Gratis.
  • Elke zondag zijn er twee nieuwe voorstellingen.
  • Beide voorstellingen spelen in twee tijdsblokken:
    ​Blok 1: start om 13 uur
    ​Blok 2: start om 15.30 uur
  • Reserveren is niet nodig.
  • Toeschouwers komen best op tijd, want de plaatsen zijn beperkt.

Ook in september zijn er voorstellingen van Sinjor Circo.
​Meer informatie op www.sinjorcirco.be

Bram Bernolet cultuurteam district Antwerpen, district Antwerpen
Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

 

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen